tortadíszítés

3 ehető tortadekoráció amit ki kell próbálnod

A fondant masszát  és a cukorpasztát már mindenki ismeri és használja is, mert nagyon könnyű velük dolgozni.Burkolhatunk a fondant masszával tortát, készíthetünk belőle figurákat, a cukorpasztából pedig készíthetünk csodálatos ehető virágokat.
Viszont nem árt ha követjük az újdonságokat, a trendeket és megpróbáljuk megtanulni az új anyagok használatát, hogy mindig naprakészek legyünk a tortadíszítés világában!

Csokoládé

A csokoládét mindenki szereti heart!
Kicsit talán háttérbe szorítottuk, mert szinte csak a krémekhez használjuk, pedig a csokoládé ganache nagyon finom és önálló burkolásra is alkalmas, nem csak aláburkolásra. Ha van kézügyességünk akkor habzsákkal készíthetünk szép csokoládé virágokat és ki is színezhetjük a kész műveket csokoládé festékkel, vagy már anyagában is színezhetjük a csokoládét.
Használhatunk olvasztható csokoládét is, de ez az állagánál fogva inkább dekorációk készítésére való. A melegítés, olvasztás után hűlni kell hagyni és amikor már nem folyik, kissé merev állagú lehet kezdeni a dekorációk készítését. Rózsát, virágokat….. Arra figyeljünk, hogy úgy viselkedik mint a fondant, nagyon vékony aprólékos díszeket nem tudunk vele készíteni.

Ostya papír

Idén az IGAZI ÚJDONSÁGOK között szerepel az ostya papír. Ez nem egyenlő az ostya lappal. A ostya papír egy nagyon vékony papír ami ehető, ugyanis rizslisztből készült. Rugalmas, könnyen vágható és festhető is. Virágokat, sőt komplett tortadekorációkat is készíthetünk belőle.

Arany fólia

Csak erős idegezetűeknek ajánlom a fóliás díszítést! Kibontottam az arany fóliát, és leizzadtam:-) Nagyon vékony, kézzel ne is nyúlj hozzá!!! Csipesszel és ecsettel vidd fel a fondanttal borított tortára. Látványos és nagyon trendi dekoráció idén, sőt az előrejelzések szerint a 2015 év esküvői torta trendjében is megmarad az arany díszítés.