tortadíszítés · tortás alapok

7 tipp kezdő tortásoknak

7 tipp kezdő tortásoknak
A tortázás kreatív és baromi nehéz kikapcsolódás. 🙂
Mindenki kezdi valahol, senki sem alkot elsőre csodálatos tortákat. Hét nagyon egyszerű tippel segítek ha most lépsz bele a tortázás bűvös világába.

1. Kezdd egyszerűen!

Az első tortád legyen egy nagyon egyszerű, akár vajkrémmel bevont vagy fondanttal borított torta. Ne akard egyből megmászni a legmagasabb csúcsot! Olvass utána, keres segítségeket!

2. Készíts egyszerű fondant dekorációkat!

A lehető legegyszerűbb dekorációkra gondolok, és persze elengedhetetlen, hogy rendelkezz már némi tudással a torták burkolásáról. ha már szépen be tudod vonni a tortát akkor jöhetnek az egyszerű díszek, körök, négyzetek és csillagok. Lépjünk a következő szintre.

3. Átmeneti megoldások!

Ha már megy a fondant burkolás az egy jó alap. Mi van akkor ha valami hibádzik? Párás az idő, meleg van, fondanttal nagyon nehéz dolgozni ezek között a körülmények között. Van megoldás! Díszítsd a tortát cukorkákkal, csokoládékkal.

 

4. Készíts fondant figurákat!

Egy egyszerű tortát hihetetlen módon feldobnak az apró édes kis dekorációk. Készíts oylan figurákat amikhez nem kell különösebb előképzettség. Sok hasznos, képes és videós segítséget találsz a GlazurShop PINTEREST oldalán.

 

5. Készíts vajkrémes díszítést!

Itt is tartsd be a mértékletesség elvét, ne ess neki egyből egy nehéz technikának! Kezd egyszerű rózsákkal, használj olyan dekorcsöveket amikkel könnyedén tudsz szép díszeket rajzolni vajkrémből.

 

6. Készíts csokoládé vagy fondant díszeket formák segítségével!

Egyszerű a használatuk a kész szilikon formáknak. A csokoládékhoz műanyag formát válassz!

 

7. Tanulság! 🙂

Ahogy egyre több tortát készítesz úgy leszel egyre merészebb és persze magabiztosabb! Tényleg kezdd az alapoknál! Ha van sikerélmény nagyobb kedvvel indulsz neki a nehezebb díszítési technikáknak, míg végre eljutsz arra a szintre amire már te is azt mondod, hogy IGEN! 🙂
Persze itt sincs megállás, a tortadíszítés hihetetlen mértékben fejlődik, szinte naponta jelennek meg új technikák. Gondolkozz! Régen milyen tortákat lehet kapni a cukikban? Sima vajkrémest! 🙂 Ma ha tortát szeretnél válogathatsz a különböző díszítésű gyönyörű tortákból.