keksz alapok

A tökéletes cukormáz receptje kekszdíszítéshez, tojásfehérje nélkül

A tökéletes cukormáz receptje kekszdíszítéshez, tojásfehérje nélkül
Én a gyerkőcöm miatt választottam a fehérjeporos változatot, kissé beszari vagyok, igaz lassan 2 éves de jobb az óvatosság:-)

Egyszerű és viszonylag gyorsan elkészül, pár hasznos tippet is megosztok veled a recept végén:-)

Hv:
-440 g porcukor
-30 g tojásfehérjepor
– 120- 150 ml meleg víz
– 2-4 ek. színtelen és olajmentes aroma

Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat – porcukor és tojásfehérjepor– keverjük össze egy jó nagy tálban.

cukormaz_tojasfeherjeporbol_tortaiskola-1 (3)

2. Az aromát és a vizet is keverjük össze. Lassan adagoljuk hozzá a a vizet a száraz összetevőkhöz, lassú sebességen keverve robotgéppel. Először nagyon folyékony állagú lesz a cukormáz, ne ijedjünk meg!

cukormaz_tojasfeherjeporbol_tortaiskola-1 (3)

3. Mikor egyneműsödött a keverék akkor kapcsoljuk a robotgépet közepes sebességre és keverjük 7-10 percig. Ne keverjük túl mert akkor nagyon levegős lesz és száradás közben megtörik a máz!

cukormaz_tojasfeherjeporbol_tortaiskola-1 (1)

Hűtőben 1 hónapot eláll a cukormáz. Folpackba csomagoljuk be és irány a hűtő.
Ne hagyjuk kinn a levegőn nyitott csomagolásban mert kiszárad….

TIPPEK
Ha összeesett a cukormáz sajnos nem segít rajta az átkeverés! Készíts másikat!
A fényesebb eredményért tegyél a mázba kukorica szirupot

SZÍNEZÉS:
Elég nehéz színezni a nagyon fehér alapszíne miatt:-)
Én feketének és pirosnak láttam neki. SugarFlair festékeket használtam, megmondom őszintén a cukormázhoz nem éppen a legjobb választás:-(
A feketét elő kell színezni én barnával tettem, aztán került bele a fekete így már szép fekete lett.
A pipacs piros pedig lágy pirosat adott, de nekem így is tetszett:-)

IMG_1196

A tökéletes cukormáz receptje kekszdíszítéshez, tojásfehérje nélkül” bejegyzéshez 2 hozzászólás