cakepop alapok

Cakepop 101, olvasztható csokoládé problémák

Cakepop 101, olvasztható csokoládé problémák

1. Megreped a csokoládé
2. Levegő buborékok a csokoládéban
3. Fehér csíkok a csokoládén
4. Lefolyik a csokoládé a cakepopról

1. Megreped a csokoládé

Ha a csokival bevont cakepop a száradás után megreped akkor túl hideg volt maga a cakepop mikor belemártottad az olvasztott csokoládéba. A cakepop masszát hagyni kell pihenni a hűtőben, de pihenés után legalább 15 percet hagyjuk szobahőmérsékleten.

2. Levegő buborékok a csokoládén

Ez elég idegesítő probléma, és gyors cselekvést igényel.:-) Ahogy bevontad a csokoládéval a cakepopot hagyd száradni és figyeld közben. Elég látványosan tud megjelenni a buborék:-) Ha látod, hogy közelít, akkor fuss messzire:-) Nem, nem, ha buborékot látsz akkor fogj egy fogpiszkálót és szépen bökd meg. A buborék eltűnik, száradás után pedig semmi nyoma nem lesz a csokoládé bevonaton.

3. Fehér csíkok a csokoládén

Ha túl melegítetted a csokoládét akkor szokott előfordulni, hogy száradás után csíkos lesz a csokoládé felülete.
Én ezért javaslom mindig a hagyományos vízgőz feletti csokoládé melegítést, legyen szó csokoládéról, pasztilláról vagy az olvasztható csokoládéról.
ha látod, hogy túlmelegszik akkor gyorsan adj hozzá még a csokiból, így lehűtheted a túlmelegedett folyékony csokoládét.

4. Lefolyik a csokoládé a cakepopról

Túl sok csokoládét akarsz a cakepopra tenni. A cakepop készítésénél nem lehetünk bőkezűek a csokoládéval, mert elnehezíti vagy lefolyik a folyékony csokoládé a cakepopról. ha már folyik akkor nem nagyon tudsz mást tenni, mint hagyod lecsepegni a fölösleges csokoládét. Igyekezz vékonyan bevonni a cakepopot csokival.

Cakepop 101, mi a baja a cakepopnak?

Csokoládé fajták és használatuk cakepop készítéshez

Cakepop 101, olvasztható csokoládé problémák” bejegyzéshez egy hozzászólás