cakepop alapok

Cakepop 101, mi a baja

Cakepop 101, mi a baja a cakepopnak?

1. Nem elég kerek a cakepop
2. Szétesett a cakepop
3. Leseik a cakepop a pálcáról
4. Túl sűrű a csokoládém
Nem használtál elég nedvesítő anyagot. Általában krémsajtot használnak a cakepop készítéshez. Kissé ragacsos masszát kell kapnod, akkor lesz szépen formázható és díszíthető.

1. Nem elég kerek a cakepop
Nem használtál elég nedvesítő anyagot. Általában krémsajtot használnak a cakepop készítéshez. Kissé ragacsos masszát kell kapnod, akkor lesz szépen formázható és díszíthető.

2. Szétesett a cakepop

Ugyanaz a baja, kevés benne a nedves hozzávaló. Adj még hozzá krémsajtot.

3. Leseik a cakepop a pálcáról

Ennek több oka is lehet.
Nagyon nagy cakepopot készítettél, általában 20g egy db cakepop. Az ettől nagyobbak egyszerűen a súlyuknál fogva lecsúsznak a pálcáról.
Nem hagytad pihenni, száradni a cakepopot a pálcán. Mindig pihentetni kell, legalább 30 percet.
Nagyon vastagon akartad bevonni a csokoládéval. Egyszeri mártás éppen elég, hogy szép egyenletes bevonatot kapjunk.
TIPP:
tegyél a cakepop és a nyalókapálca közé egy kis olvasztott csokoládét és hagyd megszáradni, ezzel úgymond ledugózód:-)

4. Túl sűrű a csokoládém

Ha olvasztás után még mindig nagyon sűrűnek érzed a csokoládé állagát akkor keverj hozzá nyugodtan egy kevés olajat vagy CRISCO-t.
Hiba lehet ha nem olvad szépen a csokoládé, hogy víz került bele. A víztől csomós és nagyon sűrű állagot kap a csokoládé.
Hiba lehet még a víz bázisú ízesítő. Csak és kizárólag olaj bázisú ízesítőket használj.
Hasonló hiba a színezésnél is előfordulhat. Csokoládéhoz csak és kizárólag olaj bázisú festéket használj!

Nézd meg videón mi hogyan lesz szép folyékony az olvasztható csokoládé

TIPP
Ne hígítsd túl a csokoládét mert az életben nem szárad meg a cakepop-on:-)

Csokoládé fajták és használatuk cakepop készítéshez

Advertisements

Cakepop 101, mi a baja” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s