keksz alapok · Receptek

Cukormáz recept mézi házikó készítéséhez, tojásfehérjével

A mézeskalács házikó összeragasztásához nem a megszokott cukormázat kell használnunk. Erre speciális, jóval töményebb máz szükséges.
A tojásfehérje nélküli receptet már olvashattátok, most nézzük a tojásfehérjés cukormáz receptet.

Hv:

  • 454 g porcukor
  • 4 nagy tojásfehérje
  • 1 ek borkősav
  • szükség esetén még porcukor

Elkészítés:

A tojásfehérjéket keverjük össze a borkősavval és 30 másodpercig habosítsuk.

Adjuk hozzá adagonként a porcukrot és legalább 10 percig keverjük, habosítsuk.
Akkor jó ha fényes, habos állagot elérte.

Cukormáz recept tojásfehérjeporral

Advertisements

Cukormáz recept mézi házikó készítéséhez, tojásfehérjével” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s