cukorvirágok · tortás alapok

Édes útmutató tortázáshoz II, A CUKORPASZTA

Édes útmutató tortázáshoz
Második rész :
A CUKORPASZTA

Most a második résznél tartunk az édes utazásunkban!
Tarts velem a CUKORPASZTA témájában is!

  • hasonló a fondanthoz de egy lényeges különbség van amitől egészen más felhasználási területe van a cukorpasztának, ez az egy alapvető különbség pedig a száradás után kőkeménnyé válik
  • a száradási ideje elég hosszú
  • a gyári cukorpaszta édes és nincs íze
  • nagyon vékonyra, szinte hártya vékonyságúra nyújtható, ezért is lehet vele csodálatos virágokat készíteni
  • tárolásánál nagyon oda kell figyelni a légmentes tárolásra, légmentesen lezárva több hónapig is eláll
  • kiszáradt cukorpasztát nem nagyon tudunk helyreállítani
  • házilag is készíthetünk cukorpasztát, többféle recept is rendelkezésünkre áll a neten, de itt a tortaiskola oldalán is
  • a cukorpaszta ugyanúgy festhető mint a fondant
  • díszítéshez különböző porok és folyékony festékek állnak rendelkezésünkre
  • cukorpasztából főként virágokat készíthetünk, rengeteg képes segítséget találsz a GlazurShop PINTEREST oldalán ebben a témában

TIPP
A házi virágmasszánál csak nagyon finom porcukrot használjunk, különben szemcsés lesz a massza ami esztétikailag sem jó e dolgozni sem jó vele.
Szitáljuk át többször a porcukrot ha szemcsésnek érezzük

Receptek:

Házi készítésű cukorpaszta, olvasói recept

Cukorpaszta recept házilag, képes recept

Házi virágmassza recept , kipróbáltam

Én ezeket készítettem már a házi virágmassza receptjével

cukorvirag-keszites-maraton-tortaiskola-glazurshop-1 (8)

papagaj-tulipan-keszitese-tortaiksola-glazurshop-1 (21)

cukor-levelek-nappali-fenyben-glazurshop-tortaiksola-1 (2)

 

 

 

Mentés

Advertisements

Édes útmutató tortázáshoz II, A CUKORPASZTA” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s