keksz alapok · tortás alapok

Édes útmutató tortázáshoz IV, A CUKORMÁZ

Édes útmutató tortázáshoz
Negyedik rész :
A CUKORMÁZ

Már a negyedik résznél tartunk az édes utazásunkban!
Tarts velem a CUKORMÁZ témájában is!

  • Általában tojásfehérjéből, porcukorból, borkősavból, tejszínből és vízből készül
  • aki fél a szalmonellától nyugodtan használjon tojásfehérjeport
  • nagyon fontos, hogy a hozzávalókat alacsony fokozaton keverjük ki
  • a jó cukormáz , krémes, habos és szépen csillog
  • 3 féle cukormázat készíthetünk, az egészen keményet, a közepesen keményet és a hígat, mindegyik másra használható ITT olvashatsz erről
  • a cukormázat használhatjuk torták díszítésére, kekszek bevonására, cupcake  és cakepop díszítésre
  • hígítva -vízzel- pedig folyékony cukormázat készíthetünk belőle amit a kekszek bevonásához használunk
  • használhatjuk ragasztóként is a tortadíszítésnél
  • a jó cukormázat habzsákba is tölthetjük és díszíthetünk vele tortákat, süteményeket
  • száradás után törékennyé válik a vastag cukormáz
  • hűtőben egy napig tárolható de készüljünk fel rá, hogy a szélén kicsit keményedni fog
  • színezni nagyon egyszerűen lehet, bármilyen PASZTA állagú ételfestékkel tökéletes eredményt érünk el, pár szóban a cukormáz festéséről
  • a kész cukormázat habzsákban is tárolhatjuk, vagy folpackba csomagolva is
  • ízesítsük kedvünkre aromákkal
  • színezéséhez paszta állagú festéket használjunk, szerintem az a legjobb
Advertisements

Édes útmutató tortázáshoz IV, A CUKORMÁZ” bejegyzéshez 5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s