cukorvirágok · tortadíszítés

Édes virágok: 5 tipp a realisztikus cukorvirág készítéshez

Cukorvirágot nem is oylan egyszerű készíteni! Kezdők próbáljanak először valami egyszerűbb hajtogatós rózsával vagy kiszúróval készíthető virággal. A haladók pedig küzdjenek! 🙂
Néhány tippel segítek, hogy a kész cukorvirág olyan legyen mintha igazi, élő virág lenne.

1. Figyeljünk a színekre

Biztosan nagyon izgalmas egy kék nárcisz de ne tegyük! Igyekezzünk a lehető leg élethűbb színeket, festékeket használni. Színezhetjük egyből a cukorpasztát de dolgozhatunk utólag is, vagyis selyemporral, lüszterrel is díszíthetjük, adhatunk színt a virágoknak. Ügyeljünk a szépen eldogozott színezett masszára, nem megengedhető a márványos, közepesen átgyúrt cukorpaszta.

2. Adjunk dimenziót, mélységet a virágnak

Az élő virágok sem egy nagy szirom darabból állnak. Készítsünk igazán élethű, réteges virágokat. Használjunk ehető ragasztót, vagy nedvesítsük be a szirmokat és nyomjuk össze.
Cukorpaszta hibiszkusz készítése képes segítséggel
Virág tortadísz készítése képekben, olvasói segítség

Cukorpaszta virágok készítéséhez a GlazurShop PINTEREST oldalán is találsz rengeteg képes és videós segítséget

3. Ügyeljünk a textúrára

Használjunk különböző erezőket a cukorpaszta virágokhoz, ezzel igazán élethűvé varázsolhatjuk. Sok virágnak levelei is vannak azokra is ügylejünk, hogy megfelelően legyenek elkészítve.

4. Harmatos virág?

Igen, készíthetünk harmatos, csillogó szirmokat és leveleket is. Selyemporral finoman át kell kenni a fölösleget lefújni és kész is.

5. Kösd csokorba

Szép egy szál rózsa is de jobban örülünk ha egy nagyobb “bokorral” lepnek meg bennünket. 🙂 Kössük csokorba a kész édes virágokat, készítsünk réti csokrot vagy komplett szerelmi vallomást vörös rózsa csokorból.

Alapvető eszközök a cukorpaszta virágok készítéséhez

Nagy cukorpaszta rózsa készítése képes segítséggel

Édes virágok: 5 tipp a realisztikus cukorvirág készítéshez” bejegyzéshez egy hozzászólás