tortadíszítés

Fényes fondant készítési tippek, technikák

Fényes fondant készítési tippek, technikák

nem tudom te hogy vagy ezzel a kérdéssel, nekem tetszik mikor fényes, csillog a fondant. Ha szeretnél te is fényesen csillogó tortát készíteni akkor tarts velem!
megosztok jó pár hasznos tippet, trükköt, hogy a fondant, cukorpaszta fényes legyen.

 

1. GŐZ
Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy a kész torta fényesen csillogó legyen. A gőz nem csak erre jó, eltávolítja a porcukor vagy keményítő maradványokat a fondantról. Egyszerűen gőzöld át a kész tortát de vigyázz mert ha sokáig gőzölöd akkor elolvad a fondant!
A gőz csak átmeneti megoldás, mert előbb utóbb megszárad és ha újra fényesítenénk akkor induéhat ismét a gőzfürdő:-)

2. CRISCO, növényi zsiradék
Szuper megoldás ha szaténos csillogást szeretnénk elérni a fondanton. Vékonyan kenjük át CRISCO növényi zsiradékkal a felületet és puha papírtörlővel kezdjük el fényesíteni. Fontos tudni, hogy ez sem végleges megoldás, mivel felszívódik a zsiradék, ezért ha eltűnt a szaténos csillogás meg kell ismételni a kenést.

3. Tojásfehérje

Inkább kisebb felületeken alkalmazd, cukorpaszta virágoknál. Egyszerűen mártsd bele a kicsit felhabosított fehérjébe a “dolgokat” és hagyd megszáradni. Óvatosan bánj a fehérjével mert folyik és csöpög! Száradás után szép fényes felületet biztosít. Vigyázz a tapicskolással, mert az ujjlenyomatod simán benne marad a kész munkádban! 🙂

4. Ehető lakk- kukoricaszirup és alkohol keveréke

A legszebb eredményt talán ez a módszer hozza. Kukoricaszirupot keverj el alkohollal és ecsettel kend át a csinosítani kívánt felületet. Hátránya talán csak annyi, hogyha nem vagy gyakorlott akkor az ecsetnek a vonásai meglátszódhatnak a kész munkán. Magasan fénylő eredmény! A tapicskolással itt is mértékkel, mert az ujjlenyomatod ebben is meglátszik.

Így készíts glazurt:

1. Egyenlő mennyiségű kukoricaszirupot és alkoholt keverjünk össze.Általában 1 tk elegendő mindekttő hozzávalóból ha csak kisebb felületeket szeretnénk fényesíteni.

fenyes_feluletu_fondant_cukorpaszta_keszitese_5 fenyes_feluletu_fondant_cukorpaszta_keszitese_6 fenyes_feluletu_fondant_cukorpaszta_keszitese_7

2. Készítsd el a cukorpaszta vagy fondant dekorációt

3. Hagyd száradni! Akár egy egész éjszakán át!

Forrás: http://www.craftsy.com