Vajkrémek

Francia vajkrém recept

HV:

  • 6 tojássárga
  • 200 g cukor
  • 60 ml víz
  • 500 g vaj

Elkészítés:

A szoba hőmérsékletű tojássárgákat kezdjük el habosítani először alacsonyabb fokozaton majd állítsuk nagyobb fokozatra a robotgépet.
Közben a cukrot és a vizet keverjük össze és hevítsük 114 fokra. A forró sziruppal óvatosan bánjunk, nagyon meleg 🙂 Öntsük át egy mércés edénybe amiből majd szépen tudjuk adagolni. hagyjuk kicsit hűlni.

Lassan kezdjük adagolni a tojássárgához a cukorszirupot, közben folyamatosan keverjük!!!Mikor egynemű, habos állagot kaptunk akkor adagolhatjuk a vajat is hozzá.

TIPP:

A túl meleg cukorszirup megolvasztja a vajat, ezért ha a szirupot belekevertük a tojássárgájába és teljesen egynemű akkor várjunk egy kicsit amíg hűl.

Francia vajkrém recept” bejegyzéshez 2 hozzászólás