cukorvirágok

Hogyan tároljam a kész cukorvirágokat

Hogyan tároljam a kész cukorvirágokat
Nem elég megtanulni elkészíteni a szebbnél szebb ehető cukorvirágokat, tudni kell a tárolásuk módját is, hogy megőrizzük a szép színüket és a csodás állapotukat.

Fontos, hogy felkészüljünk a cukorvirágok megfelelő tárolására is, mert elkészíteni nagyon időigényes, és jó lenne ha a felhasználáskor is azt a szépséget tehetnénk a tortára amit már előre elkészítettünk.

1. Hogyan tároljuk a cukorpaszta, fondant virágokat

Előre elkészíthetjük mivel nem romlandó. Sőt ha cukorpasztából készítjük akkor keményre szárad és megtartja a formáját is. A fondantnál félő, hogy a nagyobb szirmok lekonyulnak.A cukorpaszta virágok akár 3 hónappal előbb is elkészíthetőek.

  • a száradás jót tesz a cukorvirágoknak
  • fontos, hogy jól szárítsuk ki
  • az sem baj ha lógatva szárítjuk a virágokat, így biztosan szép, üde külsejük marad
  • tárolni, száradás után légmentesen lezárva, hűvös helyen tároljuk
  • ha nagyobb virágokat tárolunk akkor vigyázzunk rájuk, béleljük ki a dobozt puha papírral és a virágokat is válasszuk külön puha papírral
  • tartsuk sötét, száraz helyen, így megőrzik a színüket

2. Lefagyaszthatom?

Általában inkább hűvös, sötét helyen tartsuk a cukorvirágokat

  • ha lefagyasztod előfordul, hogy a kiengedés közben izzadni kezd, felpuhul
  • a hűtőben tárolt cukorvirág átveheti más élelmiszereknek az illatát, nem jó
  • a hűtőben tárolt virágok idővel, elolvadhatnak
  • alapvetően fölösleges hűtőben tartani, sőt fagyasztani is fölösleges

3. Melegre és páratartalomra hogy reagál?

Határozottan nem tesz jót a meleg és a magas páratartalom a cukorvirágoknak

  • ha magas a páratartalom akkor tegyél mellé valamilyen nedvszívót, pl egy szelet kenyeret, rizst
  • a nedves levegőt bizonyos cukormasszák nem bírják, elvesztik tartásukat a kész virágok, felpuhulnak

TIPP
Én a szekrény tetején tárolom a kész virágaimat, hiszen a kisfiam igen aktív, ami elérhető azt ő pakolja, viszi:-) így a szekrény tetején nem elérhető számára. Tortadobba vannak beszúrva, szépen tartják magukat, száradnak, semmi bajuk nincsen:-)

 

Alapvető eszközök a cukorpaszta virágok készítéséhez

Édes virágok: 5 tipp a realisztikus cukorvirág készítéshez

Én már jó pár virágot készítettem, nagyon jó móka, kikapcsolódás, de szánjunk rá elég időt!

cukorvirag-keszites-maraton-tortaiskola-glazurshop-1 (8) cukorvirag-keszites-maraton-tortaiskola-glazurshop-1 (7) cukorviragok-tortaiskola-glazurshop-bazsarozsa-1 (6)

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s