tortás alapok

Kirepedt fondant javítása!

Kezdő tortásként most találtam magam szembe olyan “aprócska” problémákkal mint repedező fondant, körömnyomok és hibák a már kész fondanttal borított tortán.
Gondolom nem vagyok egyedül ezekkel a problémákkal.
Most viszont megtaláltam a megoldást is! 🙂
Erica Obrien szépen végigvezet a javítási módozaton. SZUPER:-)

Vegyük jó alaposan szemügyre a kész tortát, tényleg legyünk nagyon kritikusak!!!
Mindnen apró kis repedést, egyenetlenséget lássunk meg!
És most nézzük a javítást!

Mindig marad a fondantból egy kevéske, mert ugye jóval nagyobbra nyújtjuk a fondantot a torta méreténél, kb kétszer nagyobbra mint a tortát. Ebből a maradék színes fondantból vegyünk ki egy kisebb darabot és adjunk hozzá 1/4 teáskanál vizet.

fondant_problemak_javitasa_glazurshop-1 fondant_problemak_javitasa_glazurshop-2 fondant_problemak_javitasa_glazurshop-3

1 uncia fondanthoz 3/4 teáskanál víz szükséges. Ez a mennyiség sem túl sok, készítsük el ezt a mennyiséget.

Használjunk megfelelő spatulát, ez is alap!
A kisebb repedéseket, csíkokat szépen kenjük át a fogkrém állagú feloldott fondanttal. Simítsuk le a fölösleget és hagyjuk száradni.

fondant_problemak_javitasa_glazurshop-5 fondant_problemak_javitasa_glazurshop-6

Forrás: http://ericaobrien.com

FONDANT

Levegőbuborék a tortán

Kirepedt fondant javítása!” bejegyzéshez 3 hozzászólás