Szülinapos torták · tortadíszítés

Milyen az ideális gyerkőc torta, tippek a készítéshez

Milyen az ideális gyerkőc torta, tippek a készítéshez
Egy gyerkőcnek azt gondolnánk egyszerű tortát készíteni, tévedés:-) Bizonyosan nem nézik meg a tortát nagyon kritikus szemmel a gyermekek de azért szeretik ők is a szépet, izgalmasat, színeset és persze a finomat . 🙂
Igényesen készítsük el és nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat.

Vegyük sorra milyen szempontokat tartsunk szem előtt ha gyermekeknek készítünk tortát

 

1. Ízvilág

Maradjunk a hagyományos ízeknél, vanília vagy csokoládé. Inkább fektessünk nagyobb hangsúlyt a díszítésre.

2. Színek

Bátran használjuk a színeket! Készíthetünk szivárvány tortát, vagy ha sima piskótát  készítünk akkor színezzük a vajkrémet akár többféle színre. Ha fondanttal burkoljuk a tortát nyugodtan használhatunk élénk színeket, azonban vigyázzunk, hogy nagyon nagy hőmérséklet különbség ne legyen a hűtő és a kinti hőmérséklet között mert akkor “izzadni” kezd a torta.

3. Legyen nagyon “édes”

Bátran használjunk a díszítéshez nyalókákat, kekszeket édes süteményeket, bármi ami édes jöhet, biztosan el fog az is fogyni.

4. Legyen személyes

Készítsünk személyre szóló díszítést. A kedvenc szín jó ötlet de ha van kedvenc meséje akkor abból a figurát is elkészíthetjük. Egyedi üzenetet is írhatunk a tortára vagy monogramot.

5. Varázsoljunk

Nincs is nagyobb öröm egy gyerkőc számára mint amikor egy egészen különleges tortát kap ajándékba. Egy nagy felhő torta, gofri torta csokiszósszal….használjuk a fantáziánkat, mert a gyermekeink is használni fogják ha meglátják a különleges meglepetésüket.

EXTRA TIPP
Ne feledjük a gyertyákat!!! Ez a legjobb élmény a gyerkőcöknek, mikor elfújhatják a gyertyákat és közben kívánhatnak valamit.

Mentés