tortadíszítés · tortás alapok

Mit ne tegyél ha tortát díszítesz

Mit ne tegyél ha tortát díszítesz!

Óóóóó, hogy mennyire ismerős nekem nagyon a kézremegés! A tortások igazi ellensége!
A napi sok kávé nem vetíti előre a stabil kezet! 🙂 De valahogy ébren kell maradni.

Vegyük sorra mit ne tegyél ha tortát díszítesz

1. Koffein

Ha tudod, hogy tortázni fogsz aznap ne vidd túlzásba a kávét de az energiaitalokat se! Ha remeg a kezed nem fog sikerülni a szép, apró díszítéseket elkészíteni. Én nagyon is érzem a napi sokadik kávé hatását mikor elkezdek tesztelni valamilyen terméket és kisebb aprólékosabb mozdulatok szükségesek hozzá. Nagyon durva!
A reggeli kávét természetesen megihatod de napi 3-10 kávé már nem is egészséges és úgy jár majd tőle a kezed hogy minden tudsz majd csinálni csak tortát díszíteni nem.

2. Támasszak vagy ne támasszak?

Rengeteg külföldi blogon, videóban láthatjuk, hogy megtámasztják a könyöküket vagy a kezüket a tortadíszítők. Szerintem nagyon hatékony, mert stabilitást ad a kissé remegő kéznek.

3. Tartsd a szemed az aktuális feladaton

Ne gondolkodj előre, ne hagyd , hogy kalandozzanak a gondolataid! A tortadíszítés nagy odafigyelést igényel, ne rakd össze fejben a másnapi bevásárlólistádat, mert ez meglátszik a tortádon is! 🙂 Ha cukormázzal vagy vajkrémmel díszítesz legfeljebb 1-2 cm-el járhatsz az aktuális folyamat előtt, különben elcsúszik, más irányt vesz a dekorációd.

4. Levegőt azért vehetek?

Ne viccelj! NEM! 🙂 Ha egy nagyon fontos elemet díszítesz a legjobb ha még a levegőt is visszatartod! Persze ha sokáig tart a folyamat nem árt ha néha levegő után nyúlsz. Nagyon sok tortadíszítő még a lélegzetét is visszafolytja mikor egy fontos motívumot készít. Ez az élet más területén is igaz, ha nem veszel levegőt akkor sokkal jobban tudsz koncentrálni az adott feladatra.

5. Igyak vagy ne igyak?

A díszítési folyamatoknak a túlzott alkoholfogyasztás nem tesz jót! Ha nagyon feszült vagy akkor hagyd inkább aznapra a díszítést, majd befejezed máskor. Az alkohol ugyan ellazít de a koncentrációdat is elviszi magával! ne igyál ha tortázol!

6. Gyakorolj!

Ettől fontosabb talán nincs is! Gondold csak végig! Mikor a gyerkőcök írni tanulnak, hogy néznek ki azok a kis betűcskék 🙂 Idővel azonban gyönyörűen megtanulnak gömbölyíteni.