tortadíszítés · tortás alapok

Obmre torta készítése, színezése képes segítséggel

 

HV:

Elkészítés:

Készítsük elő a fehér piskótatésztát, kb 2-4 adagra lesz szükségünk. Az eredeti recept egy nagy 23 cm-es kerek formára szól. 13 cm-es kerek formákat használunk, ezeket bőségesen olajozzuk ki.

8 különböző színű réteg készül, ami nem jelenti azt, hogy 8 teljesen különböző ételfestékre lenne szükségünk. A lilát kikeverhetjük egy sötétebb lila festékből, a rózsaszín, pirosas rétegeket pedig akár egy pirosból vagy piros és rózsaszín ételfestékekből a kékhez használhatjuk a lila-piros kombót vagy vásárolhatunk készen is.

TIPP:
Keverjünk el egy kevéske piskótatésztát az erősebb színnel és azt adagoljuk a kimért piskótákhoz. A sötéthez több adagot a világosabb rétegekhez pedig kisebb mennyiséget tegyünk.
Vigyázzunk azonban! A sötét színeknél a nyers tészta nem pontosan azt a sötét, mély színt adja vissza mint ami sütés után lesz. Ha nagyon sötét a nyers piskóta előfordulhat hogy a kész piskótánk majdnem fekete lesz. 🙂

obmre_szinatmenetes_torta_szinezese_kepes_segitseggel_5

 

Süssük meg a piskótákat hagyjuk 5 percet hűlni a formában majd borítsuk ki és rácson hűtsük ki teljesen.

obmre_szinatmenetes_torta_szinezese_kepes_segitseggel_9

TIPP:
Csak teljesen kihűlt piskótával kezdjünk el dolgozni, formázni, tölteni stb.

A sötétebb árnyalatú lapok nem lesznek túlzottan morzsálósak de azért mindegyik lapot szépen vágjuk körbe, hogy szép egyforma felületet kapjunk mindenhol.

Ügyeljünk rá, hogy a lapok egyformák és főként egyenletes, vízszintesek legyenek!!!! Az összeállításkor már komoyl problémát okozhat, bár kisebb tortáknál a vajkrémmel, töltelékkel lehet játszani és javítani utólag a nem egyforma lapok hibáit.

obmre_szinatmenetes_torta_szinezese_kepes_segitseggel_11

TIPP:
Hogyan nem szárad ki a piskóta?
Egyszerűen kenjük le mindegyik lapot egy kevés sima cukorsziruppal, így megóvjuk a kiszáradástól. Használhatjuk még az olaj spray-t is, de ezzel azértó vatosan bánjunk! Ha ezt a megoldást választjuk akkor tegyük egymásra a lapokat és csak az oldalukat fújjuk le.
Kezdődhet az összeállítás. 🙂
Svájci vajkrémünk már készen van. Töltsük habzsákba és #2D dekorcsővel nyomjunk rozettákat a torta szélére, középen egyszerűen csak töltsük ki az üres részt. Ez azért fontos, mert kívülről nem lesz bevonva ez a torta!
obmre_szinatmenetes_torta_szinezese_kepes_segitseggel_13 obmre_szinatmenetes_torta_szinezese_kepes_segitseggel_14

Állítsuk össze a torta alsó rétegeit, töltsük vajkrémmel és merevítsük! Ez megoldható hurkapálcával, vastagabb szívószállal, csokoládéval.

obmre_szinatmenetes_torta_szinezese_kepes_segitseggel_15 obmre_szinatmenetes_torta_szinezese_kepes_segitseggel_16

Az utolsó rétegre tegyünk vajkrémet és egy méretre vágott kartonlapot. Következhet a felső réteg.

Díszítsük a köztes részt vajkrémmel. A képen is látszik.

obmre_szinatmenetes_torta_szinezese_kepes_segitseggel_17 obmre_szinatmenetes_torta_szinezese_kepes_segitseggel_19

 

A felső réteget is állítsuk össze, ne feledjük azt is merevíteni.
Díszítsük cukorpaszta virágokkal:-)

Forrás: http://cakecentral.com

 

Obmre torta készítése, színezése képes segítséggel” bejegyzéshez 3 hozzászólás