tortadíszítés · tortás alapok

Olcsó húsnak híg a leve

A mai világban, mikor próbálunk mindenen, de ha nem is mindene jó pár dolgon spórolni, lényeges kérdéssé vált “olcsó húsnak híg a leve” kijelentés, kérdés.
A válaszom igen! Olcsó húsnak híg a leve! És most nem rábeszélő hadjáratba fogok az mellett, hogy csak a drága, drágább dolgok a jók.
Fontos viszont szem előtt tartanunk, hogy sok esetben az olcsó sajnos olcsó eredményt fog hozni.
Gondold csak végig…
Veszel egy olcsóbb kategóriás terméket, alapanyagot. Használat közben nem kevés idegességet fog okozni a használat. Nem úgy működik ahogy szeretnéd, nem azt az eredményt hozza amit elképzeltél. Kidobod és veszel egy jobb minőség, drágább terméket.
Vagy küzdesz az olcsóbbal?
Te tudod!

Egy termék árát nagyban befolyásolja a gyártója. Ismerünk elég sok cukrászkellék márkát, és ha elég régóta foglakozol torta, virág figura készítéssel akkor már azt is tudod, hogy melyik mennyit “ér”.
Wilton, PME, JEM, SugarFlair, SatinIce, Funcake, Rainbowdust, Renshaw….. van még pár:-)
Mindegyiknek vannak kiemelkedően jó és kevésbé jó termékeik, ezt sajnos próba alapján tudjuk csak kiválasztani, de sokat segít az ár is.
Saját tapasztalatom, hogy egy márkás plunger vagy kiszúró mennyivel tud többet mint egy “noname”. Nagyon nagy a különbség.
A “noname” oylan cakkos széleket hagy maga után, hogy az életben nem készül belőle szép munka. A drágább változat viszont teljes mértékben egyenes széleket eredményez. Melyik is éri meg jobban?
Sokan kérdeztétek, hogy mit keres a kínálatban a SatinIce “méregdrága” fondant. Azért mert csúcs!!! Nincs jobb fondant a világon! Vékonyra nyújtható…. De nem is én ecsetelném a teszteredménye kalapján, hanem idézem Erica Obrien szavait:
” A Wilton fondantja olcsó de hamar kiszárad és így ki kell dobnunk. A satin Ice fondantja puha, vékonyra- nagyon vékonyra- lehet nyújtani és a visszazárt dobozban mindig azt az állapotot hozza amikor kinyitottuk”
Elgondolkodtató:-)

Olcsó húsnak híg a leve” bejegyzéshez egy hozzászólás