tortadíszítés

Quilling-hajtogatós- tortadíszítő technika, olvasói segítség

Egyik kedves FB követőm hozzászólt az általam publikált quilling technikát ecsetelő cikkhez. Küldött fotót is, ezt láthatjátok fentebb. Én azonnal megkértem, hogyha van rá módja, lehetősége és kedve akkor írjon már egy pár sort a tapasztalatairól.
Most megosztom veletek Judit tapasztalatait, mert a kérésem válaszra talált:-)
Nagyon köszönöm Judit Hermeszné Békéssy olvasómnak a segítségét.

 

Igazából csak arra kell figyelni, hogy ha lehet ne sima fondantból készítsük a díszítő csíkokat, mert az nekem nagyon könnyen repedni szokott, hanem olyan anyagból, ami nagyon rugalmas pl. cukorvirág massza, jól formázható, tehát a hajlításoknál nem repedeznek meg a csíkocskák és jól meg is tartja a formáját.

Én cukorvirágmasszát színeztem színes fondanttal (mivel csak fehér és kis mennyiségű cukorvirág masszám volt otthon, de nagyon jó állagú masszát kaptam így, könnyű volt vele dolgozni :-)), színenként kinyújtottam a masszákat 1-2mm vastagra és azt szalagvágóval egyenlő szélességű!
(ez nagyon fontos, mert csak így lesz szép a minta) csíkokra vagdostam, majd ezekkel a csíkocskákkal dolgoztam egy előre eltervezett minta alapján (érdemes előtte kinyomtatni magát a mintát és arra átlátszó fóliát téve ki is rakhatjuk a méretarányos mintát a csíkocskákból).
A minta alapján méretre vágott és kidolgozott csíkocskák alsó széleit ehető ragasztóval kentem be egy ecset segítségével és azzal rögzítettem a tortán a megfelelő helyen
Remélem tudtam segíteni 🙂

Látogasd meg a GlazurShop PINTEREST oldalát a quilling technikai segítségekért!
Meríts ötletet a GlazurShop PINterest oldalán a Quilling technikával készült torta albumból!