tortadíszítés

Quilling technika a tortadíszítésben

Quilling, hajtogatós technika a tortadíszítésben.

e395155109f27de265a324ca4ea2f8c5
Honnan indult ez a technika?
Alapvetően papírhajtogatással kezdődött, és abból nőtte ki magát a tortadíszítéshez. Ötletes de nem túl gyors díszítési technika.
Milyen eszközökre van szükségünk:

Én a cukorpasztát javaslom a használathoz, mert biztosan megtartja a formáját, főleg ha bonyolúlt mintát készítünk. Az egyszerűbb hajtogatott virágokhoz formákhoz a fondant is alkalmas lehet, de hagyjuk elég sokáig  4-5 órán keresztül száradni mielőtt feldíszítjük vele a tortát.

TIPP:
Amit papírból meg tudsz hajtogatni azt fondantból vagy cukorpasztából is! Rengeteg képes és videós segítség van az Interneten a technikához.

Készítés:
Nyújtsuk ki kellően vékonyra a fondantot vagy cukorpasztát. Vágjunk egyenes csíkokat a fondantból, színes fondantokból. Most jön az élvezetes és kreatív része a dolognak. Ha van elég fantáziánk akkor lássunk hozzá a hajtogatásnak.
A hajtogatás végén ragasszuk le ehető ragasztóval a “tekercset”, hogy úgy is maradjon a művünk. Hagyjuk száradni. Végül a tortára ehető ragasztóval rögzítsük.
Egyszerű rózsa készítése:
A fondant csíkot egyszerűen tekerjük fel és ragasszuk le a végénél, hogy megtartsa a formáját a fondant rózsánk. Ne gondoljunk valami nagy szirmos rózsára, önmagában ez így kevés lesz a tortadíszítéshez.

Látogasd meg a GlazurShop PINTEREST oldalát a quilling technikai segítségekért!
Meríts ötletet a GlazurShop PINterest oldalán a Quilling technikával készült torta albumból!