tortás alapok

Tippek tortadíszítéshez ha túl meleg van

Ahhh…. Imádjuk a nagy meleget, de leginkább a strandon pancsolva és nem a tortadíszítés közben.
Igazi rémálom a tortásoknak a 40 fok!
Van azonban néhány hasznos tipp és trükk amivel elkerülhetjük, hogy a tortánk a közönség szeme láttára szétessen, elcsússzon!

Kerüljük a :

tejszínhabos, krémsajtot töltelékeket, ezek szinte egyáltalán nem bírják a meleget, egyrészt romlandóak, másrészt pedig elolvadnak, hiába is hűtöttük le rendesen.

Vajkrém tippek!
Ha van egy jól működő alap receptünk akkor azt stabilizáljuk, hogy a melegben se okozzon csalódást. A vaj egy részét, sőt nagy részét helyettesítsük CRISCO növényi zsiradékkal! Sokkal stabilabb és nem annyira olvadékony mint a vaj.

Keverhetünk hozzá valamilyen keményítőt, kukorica keményítőt, ezzel és szépen tudjuk stabilizálni a vajkrémet.Kb 2 ek keményítőt kell 500-600 g vajkrémhez.

Keverjünk a vajkrémhez de akár a cukormázhoz is borkősavat! Hihetetlen mennyire megkeményíti! Én cukormázzal próbáltam ki, egy fehérjéhez adtam 1 tk borkősavat na meg persze porcukrot, és hihetetlen miylen csúcsos hab készült:-)

Stabilizálhatjuk pudinggal, olvasztott mályvacukorral, zselatinnal is a vajkrémet.

Ezek a módszerek tejszínhabbal is működnek de nagyon vigyázzunk a tejszínhabbal a 40 fokban , mert gyorsan romlik!

TARTSUK ÉSZBEN azért, hogy a nagy meleget nem bírják a krémek és a figurák, virágok is elég csúfosan tudnak viselkedni. Igyekezzünk hűteni, folyamatosan hűteni a tortánkat!

A vajkrémről

Meleg tűrő vajkrém recept