tortadíszítés

Tortadíszítési ötletek

Jó pár általam ismert tortadíszítési ötletet osztok most meg veletek.
Vajkrémes, cukormázas, gyümölcsös, fondantos, színezett…..

 

Vegyük sorra, kezdjük a lehető legegyszerűbb díszítési technikával, ötlettel és haladjunk a komolyabb díszítési technikák felé

  • a legelső a vajkrémmel bevont torta, nincs cifrázva, egyszerűen bevonjuk a tortát sima vagy ízesített vajkrémmel
    többféle vajkrémet ismerünk, svájci, olasz és a klasszikus
  • rögtön a vajkrém után a gyümölcsös díszítés következik
    ez egyszerű, mert a bevont tortát mindeféle szeletet friss vagy szárított gyümölccsel díszítjük
  • szórócukorkák
    ebből több fajta is kapható már itthon is
    nonpareils: apró, 1 mm-es színes vagy éppen vegyes színes szórócukorka
    színes dekorcukrok: akár otthon is elkészíthető kristálycukor és ételfesték segítségével
    cukorgyöngyök: 3-7 mm közötti méretekben és sokféle színben kaphatóak
    glitterek: cukorpehely néven is ismert, sokféle színben kapható
    cukordara: 3-5 mm hosszú kis cukor rudacskák
    konfettik: kerek kis lapocskák
  • csillámporok
    rengeteg színben kapható, sajnos nem ehető de nem mérgezőek
  • vajkrémes díszítés
    habzsák és dekorcső, coupler szükséges na meg persze használható vajkrém recept
  • cukormázas díszítés
    stabil cukormáz, sűrű cukormáz szükséges hozzá és a vajkrémnél említett habzsák, dekorcső és coupler
  • fondant
    kapható fehérben és színes változatban is, gluténmenetesek/ funcakes/

Tortadíszítési ötletek” bejegyzéshez egy hozzászólás