cukorvirágok · tortadíszítés · tortás alapok

Tortadíszítő eszközök, amire biztosan szükséged lesz

Ha már késze az alapunk vagyis a piskótánk, erről is esett már szó, hogy hogyan kell előkészíteni  formákat a sütéshez, tehát ha már megsült és kihűlt, ideje lesz feldíszíteni a tortát.
Némelyik eszköz drágának tűnhet de most hogy kipróbálom a drága, márkás és a piacokon kapható termékeket, látszik a különbség a kettő között!
Vegyük sorra milyen eszközök kellenek a tortád díszítéséhez.

1. Torta tálca
Sokkal szebb ha nem csak “úgy” adjuk oda a szép tortát, hanem egy szép formás, akár már színes változatban is kapható vastag, karton tortatálcán.

2. Spatula
FONTOS eszköz, többféle méretben is szerezzünk be. A kisebbek a krémek kenésére szolgálnak, míg a nagyobbak a torták biztonságos átemeléshéz.

3. Stencilek
A legjobb eszköz amit egy kezdő tortás be kell hogy szerezzen! Hogyan készíts profi kinézetű tortát? STENCILLEL!
Az előre perforált, különböző mintákkal kapható stencilek használata gyors és egyszerű. Festhetjük is vele de vajkrémmel is készíthetünk mintákat.
4. Coupler vagy csatoló
Ha vajkrémmel vagy cukormázzal díszíted a tortát szükséged lesz erre a műanyag kis “kütyüre”. Ezzel rögzíted a dekorcsövet a habzsákhoz. Így már stabilan dolgozhatsz vele.

5. Habzsák és tipek
A habzsákokból kapható profi -vászon- és az eldobható műanyag változat is. Mindkettő teljesen jó, én a műanyagot ha van időm szépen elmosom és még egy alkalommal tudom használni. A tipek hasznos és jó kis mankók. Többféle méretben, típusban kapható. Kör, szirom, levél, csillag, kosárfonás.…. gyönyörű dekorációkat tudunk készíteni velük.

6. Mérleg
A cukrászoknak a leghűségesebb társuk! Ez nem főzés!!! A sütésnél nagyon fontos, hogy minden pontosan ki legyen mérve, legyen szó a tortáról vagy a vajkrémről, cukormázról.

7. Virág tű
Ha vajkrém virágokkal szeretnéd díszíteni a tortádat akkor szerezz be egy iylet. Könnyedén kezelhető, forgathatod az ujjaid között miközben a habzsákból általában a szirom csövekkel készíted a vajkrém vagy cukormáz virágot.

8. Fondant nyújtó
Tapadásmentes nyújtó, különböző méretekben kapható. Fondant nyújtásához általában a nagyobbat használják, míg a cukorvirágokhoz vagyis a cukorpasztához a kisebb sodrókat vásárolják. Nagyon jó használni, én is kipróbáltam 🙂

9. Fondant simító
Hasznos a torta burkolásánál. Arra figyeljünk, hogy oylat vásároljunk ami nem csak a simításra alkalmas, hanem a torta aljánál is tudunk vele dolgozni a kialakítása miatt. Az a jó simító aminek az alja is ki van képezve.

10.Formák, mintás szilikonok
Szintén kezdőknek nagyon ajánlom, mert egyszerűen készíthetőek gyönyörű minták. Kézügyességre nem lesz szükség:-)

11. Ételfestékek
Először válasszunk inkább könnyedén kezelhető paszta állagú festéket. Gyönyörű színekben kapható, egyszerű velük dolgozni.

Kapható még por állagú is de a keverésnél ez már kicsit bonyolultabb.

12. Cukorpaszta kiszúrók
Ha virágokkal díszítenénk a kész tortát akkor szerezzünk be jó pár darab cukorvirág készítőt. Kapható műanyag, fém, plunger….

13. Modellező szett
Én már tudom a titkot:-) Megosztom veled, veletek is:-) Először vásárolhatunk olcsóbb , kisebb készletet, mert tökéletesen megfelel arra a célra ha csak kipróbálnánk magunkat a figurák, virágok készítésében. Ha már úgy érezzük, hogy megy, akkor viszont vásároljunk drágább felszerelést. Profi, fém és könnyebb velük dolgozni mint a műanyagokkal.

14. Fondant
Ha biztosra akarunk menni vásároljunk konyhakész fondantot. Többféle minőségben kapható, a GlazurShopban a Funcakes fondantok vannak forgalomban, gyönyörű színűek és vaníliás ízesítésűek! 🙂

15. Forgatható állvány
Hasznos a díszítésnél ha nem kell nekünk körbejárni a tortát, illetve ha csak tartanunk kell a habzsákot, nyomni és az állvány forog:-)