Vajkrémek

Vajkrém recept nagy meleg esetére, bírja a strapát

Vajkrém recept nagy meleg esetére, bírja a strapát

40 fokban elég nehét maradandót alkotni:-) A vajkrém elolvad, a fondant izzad…de semmi gond!
Van megoldás!
Ugyan erősebb ízesítést kíván ez a típusú vajkrém de legalább cserébe bírja a baromi meleget!
Lássuk a receptet:
HV:

  • 95 g CRISCO
  • 120 g vaj
  • 1 tk vanília kivonat /jó minőségű/
  • 400 g porcukor
  • 2 ek tej
  • 2 ek kukoricakeményítő

Elkészítés:

Egy nagy tálban a CRISCO-t és vajat habosítsuk fel robotgéppel.
Adjuk hozzá a vanília kivonatot és keverjük át.
A porcukrot adagoljuk kb 100 g-val és folyamatosan keverjük a krémet.
A vajas keverékhez adjuk hozzá a tejes keményítős keveréket és közepes fokozatos habosítsuk tovább a krémet.

TIPP
Nedves tiszta konyharuhával letakarva tároljuk a hűtőben felhasználásig. A hűtőben így kb 2 hétig eláll a krém.
Felhasználás előtt habosítsuk fel robotgéppel a krémet.
Egy kisebb tálkában a tejet és a kukoricakeményítőt keverjük el csomómentesre.

Vajkrém recept nagy meleg esetére, bírja a strapát” bejegyzéshez 2 hozzászólás