cupcake díszítés

5 HASZNOS TIPP cupcake díszítéshez

Kedvenc, egyik kedvencem a cupcake. Hogy miért? Mert gyorsan kész van, nem lesz a konyha a készítése közben oylan mint egy csatatér:-)
Sósat és édeset is készíthetek, és ha van kedvem és időm csodálatosan fel is díszíthetem.
Erről szeretnék most beszélni egy kicsit.
Hogyan díszítsük fel a kész muffint.
Tisztázzunk előtte valamit. A muffin az a sós vagy édes kész sütemény, díszítés nélkül. CUPCAKE akkor lesz belőle amikor “felöltöztetjük.
Én nagyon szeretem öltöztetni, már jó pár díszítés készült, itt az összeset megtalálod, képes, videós segítségekkel.
Lássuk:-)

1. Fondant

fdc1d206ec7e3b26c818b82a019add98

 

Forrás: nymag.com

Igen, igen! A fondantot nem csak tortákhoz használhatjuk!
Nagyjából hasonló módon kell eljárnunk ha cupcaket díszítünk fondanttal, mint a tortáknál. Kell egy vajas réteg a cupcake tetejére, hogy rá tudjon tapadni a fondant.  Csak a fantáziánk szabhat határt a fondanttal való díszítésnél. Használunk csipkés kiszúrót, használjuk a cukorvirágoknál ismert eszközöket, készítsünk steppelt mintát….

2. Az íze sem mindegy
Használunk jó minőségű alapanyagokat, vaníliát, aromákat, eszenciákat, asztalt gyümölcsöket…..liofilizált gyümölcsöt, virágot…. A díszítésnél köszönjön vissza az ízesítésből egy darabka, egy szép kandírozott ibolya vagy fondantból készített eper darab…. fantázia:-)
remek cupcake–# vajkrém kombók receptekkel
Cupcake receptek

 

3. Cukorvirágot rá

367371c986432b08053090940ab98323

Forrás: flickr.com

Én kicsit túlzásnak tartom, hogy egy cupcaket cukorvirággal díszítsünk, de minden bizonnyal hajlandó lennék pénzt adni érte ha úgy adódna. Gyönyörűek és egyediek. Akár egy tortát is kiválhatunk egy szépen feldíszített virágos cupcake-el. A cukorvirágokat készíthetjük egyszerűen de ha van időnk és kedvünk lássunk neki nagyobb virágoknak is. Gyönyörűek:-)
Így készíts cukorvirágokat!

4. Cukormázzal
Igen, a cupcaket is díszíthetjük cukormázzal. Vonjuk be fondanttal és dekoráljuk kedvünkre cukormázzal. Sőt ha készítünk alá vajkrém díszt amire egy fondant korongot fektetünk és azt díszítjük még cukormázzal….. kész ünnepi finomság lesz 🙂

5. Dekorcsövek

russian-tip-set-teszt-vajkrem-viragok (50)

Nem véletlenül hagytam utoljára!:-) Az egyik legegyszerűbb ám ezzel együtt a legbonyolultabb díszítés is. Nem mindegy hogyan tartjuk a csövet, milyen csövet használunk. Igényel a technika némi gyakorlást, ha viszont már biztos kézzel indulunk neki a díszítésnek akkor csodák születnek. Gyakoroljunk vajkrémmel és különböző dekorcsövekkel akár a pulton, ha nem sikerül irány vissza a zsákba a krém és kezdjük elölről:-)
Már rengeteg videós segítséggel várlak akár az egyszerű csavart minta, rózsa vagy a nagyobb lélegzetvételű vajkrém virágok témájában. Kattints a videós magyar nyelvű segítégekért.


A GlazurSHOP PINTEREST oldalán sok segítséget kapsz a témában!

A cupcake díszítésről egyszerűen

Extra tipp:
Díszíthetjük tojáshabbal is, egyszerűen az olasz vajkrém készítésénél vegyünk ki egy keveset a felvert haból és cukrász fáklyával pirítsuk meg. De van segítségem is hozzá.
malnas-narancsos-cupcake-recept-tortaiksola-1 (9)

Mentés

5 HASZNOS TIPP cupcake díszítéshez” bejegyzéshez egy hozzászólás