tortadíszítés

5 TIPP hogy a tortadíszítés tényleg egyszerű legyen

Én majdnem eret vágtam magamon mikor a kisfiam tortáját konkrétan 2 napig készítettem, pedig nem volt egy bonyolult darab:-) Baglyos, vajkrémes torta volt, aminek a lapjait egy álló napon át sütöttem, majd a bevonás, díszítés a másik napi munka volt. Jól jött volna egy kis tipp, segítség, hogy hogyan lehet gyorsabban ésszerűbben dolgozni.
Most megosztok veletek, veled pár tippet, hogy szakszerűen és profi módon díszítsd a tortát!

1. Használd a robotgépedet!
Ha fondantot, nagy mennyiségű fondantot színezel akkor nem kevés idő mire szépen beszínezed, feltéve ha nem vásároltál készen, már előre színezett fondant masszát.
Ha otthon színezel akkor jól jöhet ha nem kell kézzel átgyúrnod egy nagyobb mennyiségű fondant masszát. A robotgépednek a dagasztó fejével dolgozz. A puha fondantot tedd a tálba, add hozzá az ételfestékedet és kapcsold be a gépet. csodákat fogsz látni, és amíg színez a géped te nyugodtan foglalkozhatsz a torta többi részével.

2. Egyedi tortatálca, nem szárad a fondant
Készíthetsz egyedi tortatálcát, akár kartonnal de fondanttal is burkolhatod. És itt adok neked egy igazán hasznos tippet, hogy gyorsabban száradjon a fondant a kartonon. Ha kész az egyedi mintázatú vagy színezett fondantot akkor keverj hozzá CMC vgay TYLO port és így nyújtsd ki. Lényegesen lerövidíti a száradási időt az adalék. Persze sajnos még bejátszik a konyhád páratartalma a száradási időbe, de ezzel a módszerrel lényegesen gyorsabban szárad a fondant. Torta burkoláshoz ne használd, mert azt azért szeretnétek megenni és nem a fogorvosnál kikötni egy jó ízű harapás után. 🙂 Remélem hasznos volt.
Ezt a módszert használhatod cukorvirág alaphoz is, ha valamiért fondantból készítenél figurát akkor kell hogy keményítsd a fondantot.

 

3. Kirepedt a fondant? Ahhhhhhhhhhhhh…
Van megoldás!
Ezzel a témával már foglakoztunk bővebben. Én egy kedves cukrászfiútól lestem el a technikát, aztán pedig Erica Obrien oldalán is megtaláltam bővebb leírással.
ITT találod a segítséget!

 

4. Mivel ragasszam fel a díszeket?
Általában az ehető ragasztót javaslom, gyorsan szárad, stabilan fog. Ha nincs ehető ragasztód akkor használj olvasztott csokoládét. Habzsákba tegyél csokoládé pasztillát és irány a mikró. Ha felolvadt már dolgozhatsz is vele. tegyél kis pöttyöket a ragasztandó felületre és nyomd rá a dízseidet, hagyd száradni. Gyors, időtakarékos és edény takarékos megoldás.

5. Fessek vagy ne fessek?
Egész nyugodtan kezd neki a festésnek vagy rajzolásnak!
Most vegyük át ismét. ha nincs időd felrajzolni a mintákat akkor használj kiszúrókat a mintázáshoz. Egyszerűen nyomd bele a fondantba, persze óvatosan mert nem kilukasztani akarjuk a fondantot csak mintát nyomni rá. ha kész a minta már festheted is akár festékkel vagy vajkrémmel is díszítheted.

Remélem hasznosak a tippek! heart

ot_tipp_tortadisziteshez_glazurshop-1