kekszdíszítés

6 TIPP a KEKSZDÍSZÍTÉSHEZ

Talán azért nem készítetek dísze kekszeket mert féltek tőle?
Hát, van miért:-) Na jó, ennyire nem vészes a helyzet, de néhány alapvető szabályt be kell tartani és akkor igazán könnyű lesz a kekszdíszítés.
Kell jó keksz recept és persze a tökéletes cukormáz sem árt.
Ha minden készen áll, akkor kell még ugye kekszkiszúró és kezdődhet a munka.

1. Hogyan kezdjük el?
Tervezzük meg előre, akár le is rajzolhatjuk a kekszdíszítést. Legyünk kreatívak de ne bonyolítsuk túl a mintákat.
Tervezzük meg a mintákat, a színeket, mintha egy igazi nagy tortát készítenénk, díszítenénk. Így pontos képünk lesz a szükséges eszközökről és színekről is.
Textúrát, mintát…mindent tervezzünk el, így nem ér meglepetés a díszítés közben. Elég sokféle díszítési technika létezik a kekszekhez is. Csipke, fondant, folyékony mázzal, kézzel festett , stenciles….. Ha ötleteket merítenél látogasd meg a GlazurSHOP PINTEREST oldalán a kekszdíszítési albumot.
Képes és videós segítségekért pedig kattints ide!

2. Egyszerűség? IGEN! 🙂
Olykor, sőt sokszor a kevesebb több elvén ne akarjunk elsőre agyon dísztett kekszeket készíteni. Kezdjük kicsiben, szép cukormáz és néhány  jól elhelyezett cukorgyöngy és már kész is a keksz. Nagyobb bátorságunk lesz a következő alkalomhoz, ha elsőre sikert aratunk. Használhatunk még selyemport is, ettől igazán csillogó, különleges lesz a dekorációnk.

3. Körvonalazzunk!
Elengedhetetlen, hogy megrajzoljuk a dekoráció körvonalát. Így a további díszítéseket benn tartjuk a kekszen belül:-) A körvonalazáshoz #1-es dekorcsövet használjunk és sűrű cukormázat.

4. Cukormáz konzisztenciájának beállítása!

A legegyszerűbb ha patikában veszünk spray-s üvegcsét. Ebből biztosan csak kevés folyadék, víz fog belekerülni a kész sűrű cukormázba amit hígítani szeretnénk.
A cukormáz konzisztenciájáról itt olvashatsz bővebben. És még egy hasznos cikk!

5. RAJZOLJ ELŐ!

Ha végtelen mennyiségű kekszet kell készítened, esküvőre, babazsúrra stb…. akkor nem árt ha szemmel tartod a mintáidat:-) A sokadik rajzolás, körvonalazás után nem hogy egyszerűbb lenne a dolgod, hanem egyre jobban fáradsz és kissé egyenetlen vonalak kerekednek ki. Rajzold elő a kekszre, ehető filccel a mintákat, így azt már csak követned kell. Hasznos ugye:-)

6. TÜRELEM!
Na ezt megtanítani igen nehéz, de ha izgága típus vagy akkor hagyd a kekszdíszítést! NYUGALOMRA van szükséged ha nekilátsz a kekszdíszítésnek! Aprólékos, finom munka ez, némelyik kezs egyenes művészi alkotás. Tehát nagy levegő és INDULJ neki nyugalommal! 🙂