cupcake díszítés

A Cupcake díszítésről egyszerűen

Sokáig féltem nekifogni, na nem a cupcake sütésnek hanem a díszítésnek. A cupcake sütés egyszerű, gyors és nagyon hálás tevékenység. A díszítése azonban már igényel némi odafigyelést és ahogy elkezdtem gyakorolni most látom csak, hogy gyakorlást is igényel, nem keveset.
Jó móka a különböző dekorcsövekkel játszani, és ha még nem is lesz elsőre tökéletes, ott van a vágy ami hajt hogy igen, én is meg tudom csinálni, tehát marad a gyakorlás.
Hogy kik eszik meg a folyamatosan “gyártott” sütiket? Hát…van rá jelentkező:-) Az egyik nagyon kedves szomszéd nénim -Zsuzsa néni- nem volt hajlandó megenni az első rózsás cupcakemet. Azt mondta, hogy ő ezt megmutatja mindenkinek, és egyébként is miért nem nyitok cukrászdát:-) Mindennek meg van a maga ideje:-)
De a legnagyobb rajongóm a díszállatos fiú, aki bármennyi édességet betermel:-) Tehát nem félek attól, hogy rám marad:-)

Kezdjük is a tanulást együtt.
Alapvetően szükségünk van egy jó alap tésztára, receptre.
Kell még vajkrém recept is ami számunkra a legjobb. Többféle vajkrém közül választhatunk, mindegyiknek más az állaga, a fénye… Igen, ez furcsa lehet de vannak matt vajkrémek és vannak fényes vajkrémek.:-)
Elengedhetetlen a habzsák és a dekorcsövek. Én eldobható habzsákot használok és elárulom, hogyha nem valami durva színű krémet teszek bele akkor én kimosom és jól kiszárítom, így egy újabb alkalommal ismét tudom használni az eldobható habzsákomat.
Van új módszerem, hogy a habzsákot hogyan kíméld, nézd csak.

Dekorcsövekből már van kedvenc. Csillag, kör, szirom és az orosz tipek.

Az eszközeim Wilton és Ateco márkájúak. Én elégedett vagyok velük.  A habzsákok masszívak, nem durrannak el, mint az olcsóbb társaik. A dekorcsövek jó minőségűek, stabilak. Én – bár van- de nem használok csatolót, bár lehet kipróbálom egyszer úgy is. Nem mintha sűrűn cserélgetném a dekrocsöveket de valahogy nem volt kedvem összerakni a habzsákot. Így is remekül működött.
A zárócsőből, csatolóból kétféle méret létezik, a normál -normál méretű dekorcsövekhez- és a nagy -a nagy méretű dekorcsövekhez-.
Kapható még zsák szorító is, ez nem rossz eszköz bár nem próbáltam még, de be kell szereznem majd, mert nagyon megkönnyítheti a munkát, főleg ha nagy adag krémmel dolgozunk.

cupcake_101_dekorcsovek_glazurshop-1

A dekorcsövek kettő méretben kaphatóak, normál és nagy méretben.

Kezdjük el!:-)

A habzsákot rakjuk össze először. Ahogy már írtam nem feltétlen használok csatolót, zárócsövet. Nem igazán szükséges, de ha nagyon profin szeretnél dolgozni akkor használd.

cupcake_101_dekorcsovek_glazurshop-3

Itt megnézheted videón, hogy hoygan kell összerakni helyesen a habzsák szettet.

Ha összeraktuk a habzsákot akkor töltsük bele a vajkrémet.
Én visszahajtom a habzsák szélét, kézbe fogom, megmarkolom és spatulával teszem bele a vajkrémet. Aztán pohárba állítom a használatig. Hűtőbe már nem teszem mert akkor a legjobb dolgozni a vajkrémmel ha szobahőmérsékletű. Ne félj meg fogja tartani a formáját és ha kész vagy a díszítéssel mehet is be a hűtőbe, ott pedig keményre “fagy”.

cupcake_101_dekorcsovek_glazurshop-4

FONTOS!
A levegőbuborékokat nyomkodjuk ki a habzsákból. Ez azért fontos, hogy a díszítés közben egyenletesen tudjunk dolgozni és ne legyen óriás meglepi amikor egy nagyobb levegőbuborék miatt a díszítés szétesik:-( Én rázogatni, ütögetni és masszírozni szoktam a habzsákot, így tüntetem el a levegőt belőle.

Ha levegőmentes a habzsák akkor nyomjuk ki a krémet a csőig. Az első 1 cm vajkrémet én nem is használom, azt leszedem a csőről.

Díszítés:
Már kipróbáltam jó sok díszítési módot, különböző csövekkel.
1M
172
2D
Ateco 123
Orosz tipek

Kettő féle díszítési módozat létezik a lapos és a csúcsos. Persze vannak még bőven technikák de ez a kettő az alap. Ettől függően kell díszítenünk, indítanunk a díszítést.
Lapos:

halloween_cupcake_diszites_rozsaszinben_tortaiskola-1 (8)

  • a lapos vajkrém díszítést mindig BELÜLRŐL, középről kezdjük

Csúcsos:

halloween_cupcake_diszites_rozsaszinben_tortaiskola-1 (5)

  • a csúcsos díszítést mindig KÍVÜLRŐL kezdjük

Virágos:

orosz-dekorcsovek (14)

 

A habzsák tartása:
Merőlegesen és oldalról is tarthatjuk. A merőleges a legjobb módszer, így készül igazán szép dekoráció.

Krémek:
Fontos hogy a krém is jó állagú legyen. Én alapvetően a vajkrémeket szeretm használni a díszítéshez mert jó állagúak, könnyen lehet velük díszíteni. A mascarpones vagy tejszínes krémek felolvasztják a szórócukorkákat, így ezek nem igazán kedvelem.
Kedvenc krémem a svájci vajkrém, de sok esetben az olaszt is használom.
Recepteket itt találsz.
Zárszóként:-)
Lányok! Gyakoroljatok! Nincs más titka:-)
Én is most kezdtem, tanuljunk és gyakoroljunk együtt.
A munkáimat itt nézheted meg

Forrás: http://makebakecelebrate.com

Mentés

A Cupcake díszítésről egyszerűen” bejegyzéshez 3 hozzászólás