Cukormáz · keksz alapok

Cukormáz színének tökéletes beállítása

mely_szinu_cukormaz_keszitese_glazurshop-1

Sokan kérdezitek, hogy melyik az az ételfesték amelyikkel szép, élénk, mély színeket lehet elérni. De szerepel a kérdések között a cukormáz eltarthatósága, és sokan kértek tippeket, trükköket.
Ez most nagyon hasznos lesz a kekszdíszítőknek!
Egy külföldi blogon olvastam a cikket, hogy a kész cukormázat egész nyugodtan tegyük be a fagyasztóba. Képekkel illusztrálja, hogy mi történik a fagyasztás során és után a cukormázzal.
Ez a technika, fagyasztás alkalmas a kékek, rózsaszínek és a pirosak szín mélyítésére. A feketével még küzdünk, keressük a megoldást.
A kész cukormázat minden esetben hagynunk kell állni, mert a színek 12-24 óra elmúltával változnak, mélyülnek. Ezt kiküszöbölhetjük, a hosszas várakozást ha nagyobb mennyiségű színes cukormázat készítsünk és úgy ahogy van a habzsákban lefagyasztjuk.

coloursplash_etelfestekpazsta-cukormazzal-tezstelve-tortaiksola-glazurshop-1 (4)

 

TIPP:
csak olyan cukormázat fagyasszunk le ami tojásfehérje porral készült. A fagyasztás ugyanis a tojásfehérje molekulaszerkezetét idővel roncsolja, és nem hogy cukormázunk nem lesz de a ragacsos trutyi nem épületes látvány.

A habzsákot ne vágjuk ki a végét pedig jó alaposan zárjuk le ha a fagyasztás mellett döntünk, így nem fog kiszáradni a máz.
A kiszáradást megelőzhetjük egy kevés kukorica szirup hozzáadásával, de ne használjunk túl sokat mert elfolyik a máz.

A fagyasztóból kivett cukormázat ami elég kemény, de nem kőkemény, szépen masszírozzuk át a kezünkkel amíg puha állaga lesz és már használhatjuk is a díszítéshez. Ha baki csúszott a gépezetbe és kicsit kiszáradt a máz, akkor borítsuk ki a habzsákból, szedjük ki a kemény darabkákat és adjunk hozzá egy kevés friss cukormázat, keverjük át és díszíthetünk is

Olvass utána a cukormáznak!
Édes útmutató, A CUKORMÁZ

 

Kövesd a GlazurSHOPOT a PINTEREST oldalán!

Forrás: http://www.alissweettooth.com