ízesítők · Receptek · Vajkrémek

Lemon curd, vagyis az angol citromkrém receptje

Lemon curd recept:

(Eredeti angol recept: http://www.bakingmad.com/lemon-curd-recipe/… nyugodtan vegyük le kapásból fél adagra)

 

20 dkg vaj

70 dkg porcukor

5 citromhéja

3 dl frissen facsart citromlé (kb. az 5-ből ki is jön)

4 tojás (összesen 3 dl, de ez is kb. stimmelt nekem… L méretű tojásokkal)

 

A vajat, a cukrot, a lereszelt citromhéjat és a kifacsart levet egy tálba tesszük és vízgőz felett összeolvasztjuk. A tojásokat enyhén felverjük egy kis tálkában és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a vajas keverékbe. Továbbra is folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ez elsőre még egy folyós krém marad, de másnapra a hűtőben jóval sűrűbbé válik, így tortakrém gyanánt érdemes már előző nap elkészíteni, akárcsak a trüffel krémet. Kifőzött (steril) üvegbe töltve 1 hétig eláll a hűtőben. Érdekesség, hogy az angolok reggelire, vajas kenyérre kenve fogyasztják… hát, ők tudják.

 

Köszönet a receptért, fordításért Bombolone-nak:-)http://bombolone.blogspot.hu/2014/03/avokados-csokitorta-es-lemon-curd.html

 

Reklámok

Lemon curd, vagyis az angol citromkrém receptje” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s