tortadíszítés · tortás alapok

Szivárvány torta készítése

Mostanában sokan kérdezitek, hogy hogyan lehet szép szivárvány tortát készíteni. Olyat amiben a színek élénkek, szépek, mélyek….
A megoldás nagyon egyszerű!
Ezzel ki tudjuk küszöbölni, hogy a piskóta alap sárga színe elszínezze a kék, zöld, piros…ételfestékeket, így a végeredmény sem az lesz amit várnánk.:-( De a megoldás ITT van:-)

Készítsünk fehér piskótát a szivárvány tortához. Több oldalt megnéztem, van ahol anygal tortának van ahol egészen egyszerűen fehér piskótának hívják. Arra készülj fel, hogy nem lesz a megszokott piskóta állaga a fehér piskótának. De az íze az finom lesz.
Fehér piskóta receptet itt találsz!

És most lássuk a szivárvány tortát:
A receptet készítsük el. Általában minimum 5 színű szokott lenni a szivárvány torta de van aki 8 réteget is készít. Szerintem a több réteg sokkal jobban mutat.
A festékekből nem feltétlen kell minden színt megvásárolni, de ha egyébként is tortázol érdemes beruházni jó minőségű ételfestékekre.Tehát pár színt ki is tudsz keverni, pl a zöldet sárgából és kékből, a lilát pirosból és kékből….stb.
Tehát a fehér piskóta alapunkat kikevertük. 8 különböző edényt készítsünk elő és kezdjük el befesteni mindegyiket. Először kis mennyiségű festéket használjunk és ha még halványnak látszik akkor tegyünk hozzá még egy kevés ételfestéket.

szivarvany-torta_keszites_2

A színezett alapokat süssük készre és jó alaposan hűtsük ki.
TIPP:
a kissé lefagyasztott piskótával könnyebb dolgozni, mint a friss és kihűlt piskótával. ha van időd akkor tedd be a fagyasztóba a piskótát. Előtte természetesen zárd le jó alaposan, senki sme szereti a fagyasztó ízét, főleg nem egy tortában.:-)
A lapokat töltsük meg a kedvenc krémünkkel, én ezt az alapot szoktam használni, klasszikus vajkrém recept
Miután megtöltöttük a piskótákat tegyük hűtőbe és pihentessük legalább 1 órát, hogy kifagyjon a vajkrém.
Aztán hagyhatjuk pucéran is, ez tavaly nagy divat volt, főleg a szivárvány torta elég látványos még pucéran is, vagy vonjuk be vajkrémmel. Pucér tortákhoz ötleteket itt találsz!
Szivárvány torákhoz pedig itt találsz ötleteket! ne ragadj le a hagyományos változatoknál!!! Újíts, alkoss egyedit!

Jó sütést kívánok!

Képek Forrás: http://www.bumpsmitten.com