Receptek · Vajkrémek

Mascarponés vajkrém recept

HV:

  • 226 g vaj
  • 226 g krémsajt /mascarpone vagy Philadelphia/
  • 12,5 ml vanília kivonat
  • 480 g porcukor
  • opcionálisan ételfesték paszta

Elkészítés:

1. A krémsajtot keverjük habosra alacsony fokozaton a vanília kivonattal.

2. A vajat közepes fokozaton keverjük habosra a porcukorral.

3. A két krémet magas fokozaton keverjük jól át. Kész:-)

TIPP:
Ez a krém cupcake és torta díszítéshez, töltéshez is alkalmas.
Elég masszív, a hűtőben gyönyörűen visszakeményedik.
Én ízesítettem is eper eszenciával és színeztem is az enyémet.
Finom, krémes ízű, de elég kemény ha a hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt érdemes kivenni a hűtőből a kész tortát vagy cupcaket.
Ezeket én készítettem Wilton 1B dekorcsővel és ezzel a recepttel.
Az 1B dekorcsővel készíthetünk csúcsos, tekert díszt és rózsát is. A csúcsos díszítéshez kívülről kezdjük a krémet nyomni, a rózsához pedig középről indítsuk.

 

wilton_1b-dekorcsovel_rozsa_glazurshop-2

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s