tortás alapok

5 nélkülözhetetlen eszköz emeletes torták készítéséhez

Ezek nélkül ne is nagyon kezdj neki nagyobb, emelets tortáknak.
Jó munkához, idő és ESZKÖZ is kell:-)

Lássuk, mire lesz szükséged:

1. Forma
Én sima mezei fém formát használuk, de van itthon egy kerámia bevonatos nagy is, hááát nem igazán volt még benne sütés:-) A jó forma nélközhettelen!!! Most már nem jelent gondot vásárolni, de mondom én sima mezei formában sütök tökéletes piskótát. Én Kiskukta receptjét használom.
2. Piskóta szeletelő
Az életemet mentette meg, mikor a shopba is rendeltem. Előtte késsel igyekeztem szépen, egyenletesen felvágni a piskóta lapot, megmondom őszintén, nem igazán sikerült:-) Még jó hogy a vajkrémmel tudtam igazgatni rajta. Egyenletesen, morzsálódás nélkül szeli át a piskóta lapot. PÖPEC 🙂

 

3. Jó minőségű és méretű spatula
A nagyobb tortáknál már nem elég a házi barkács:-) Ezt saját bőrön tapasztalom:-) A kis spatulával komoly kínlódás szépen bevonni a piskótát a vajkrémmel.

 

4. Forgatható tortaállvány
Ez nem volt kérdés, hogy használom-e, már az első tortámnál is nagyon nagy segítség volt. Nem kell körbeforognod a tortát a vajkrémes burkolásnál. Igazi KINCS:-)

 

5. Merevítő rudak
Ezek a merevítő rudak elengedhetetlenek ha igazán nagy tortát készítesz. Egy bizonyos méretig és magasságig megtartják egymást a torták, de a nagy méretűeknél kötelező a merevítés különben azt veszed észre hogy szétcsúsznak a kész a torták… nem túl jó….