Receptek · Vajkrémek

Epres fehér csokoládés vajkrém recept

Én nem szeretem a vajkrémet….. Ezért igyekszem olyan receptet találni vagy egyszerűen kísérletezéssel felfedezni amiben nem érezhető túlzottan a vaj íze…..
Most már rájöttem, hogy nem feltétlen kell a horror mennyiségű porcukor a vajkrémhez:-)

HV:

500 g vaj -nem margarin
250 g porcukor
200 g fehér csokoládé pasztilla
150 g eperlekvár

Elkészítés:

A vajat habosítsd fel a porcukorral.

Közben olvaszd fel vízgőz felett a csokoládét. A sima fehér csoki egyáltalán nem jó, nem tartja össze a vajkrémet én milkával próbáltam csúfos eredményt kaptam….

A habos vajhoz keverd a kihűlt de nem kemény csokoládét és az eper lekvárt is. habosítsd át újra.

Én elkövettem azt az aprócska hibát -időszűkében- hogy kissé meleg volt a csoki mikor a vajkrémbe került, ezért folyt az egész krém. Nagyon finom volt de tökéletesen alkalmatlan volt töltésre…. Irány a hűtő 2 óra múlva kemény krémet kaptam amivel már nyugodtan tölthettem a csokis piskótámat.

Figyeljetek erre, mert 20 perc hűtés helyett 2 óra várakozás lett:-)
A krém töltésre alkalmas csak, mert vannak benne eper darabok, így burkoláshoz nem lesz jó. De nem gond, mert a majdnem 1 kg vajkrémből –klasszikus vajkrémből van még, azzal fogok morzsakabátot és vékony burkolást készíteni.

 

epres_csokolades_vajkrem_recept