Szülinapos torták · tortadíszítés

Pecás torta, receptekkel

Hv:
tortalap- én kiskukta receptjét használom
500 g Nutella
300 g étcsokoládé
150 g  fehér olvasztható csokoládé
150 g eperlekvár
1000 g vaj
750 g porcukor
1,5 kg fondant
ehető ragasztó
ételfestékek
tylo por

Elkészítés:

A torta alsó szintje sima fehér piskóta, 2 lapot sütöttem  kiskukta 3 tojásos receptjéből, ezeket vágtam ketté a kihűlés után.
A felső szinthez egyesével sütöttem a kakaós piskóta lapokat, ami szintén kiskukta receptjével készült.
A krémekhez a vajat és a porcukrot kihabosítottam.
A csokoládét megolvasztottam vízgőz felett. A fehér csokoládét is. Én a wilton olvasztható csokoládéját szeretem, mert stabil, ellentétben a sima fehér csokikkal.

A vajkrémet nagyjából ketté osztottam.
Az egyikbe belekevertem az olvasztott étcsokoládét és a nutellát, áthabosítottam.
A másik részbe a fehér csokoládét és az eperlekvárt, ezt is áthabosítottam.
Az epres krém elsőre ijesztő volt, mert nagyon lágyra sikerült. De betettem a hűtőbe 1 órát állt és szépen megkeményedett.

A töltést nem írnám le, mert már volt róla szó. Töltés, morzsakabát, hűtés és újabb vajkrém réteg majd fondanttal burkolás.
Az alsó lap a vizet szimbolizálja, ezért színes hullámok készültek. Nehéz technika, kezdőknek nem igazán ajánlom.Bár egyszerűnek tűnik, nem az. Másodjára sikerült elfogadhatóan, az első díszt leszedtem és kidobtam…:-)
A tortát burkoltam de csak a 3/4-ig, ez a felső réteg. A hullámokat fentről kell kezdeni felragasztani, mindig a felette lévő rétegre ragasztunk. Ehető ragasztóval készült, és itt vettem igazán hasznát a ragasztónak, mert nagyon gyorsan szárad:-)

A figurák készítéséhez is fondantot használtam de kevertem hozzá tylo port. Jól formázható és teljesen keményre száradt így a fondant. 🙂

A felső torta, kakaós piskóta, epres fehér csokoládés krémmel töltve. A szokásos módon töltés, bevonás, burkolás.

a2aeff3a4559d7b123f4542550af4317

Az összes munkámat megnézhetitek a CRAFTSY-n is ❤

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s