tortadíszítés

Rikottás citromkrémes torta

A saját szülinapi tortámnak…őszintén megmondom nem kellett volna nekilátnom:-)
Az első díszítés úgy ahogy van a kukában landolt, egyszerűen ronda lett:-)
Egy jó ideig állt a hűtőben újra burkolva és ott tartottam, hogy nem is érdekel, marad így…
Aztán maradt a gyors díszítés, cukorvirágok és gyöngyök…
Viszont cserébe nagyon finom lett.

Hv:
tortalap- én kiskukta receptjét használom
500 g rikotta
300 g lemon curd -angol citromkrém
750 g vaj
350 g porcukor
1 kg fondant

Elkészítés:
Én 8 lapot sütöttem, hagytam mindegyiket kihűlni.
Elkészítettem a citromkrémet.
A vajat a porcukorral kihabosítottam.
Belekevertem a rikottát és a citromkrémet is.
A tortát mivel 8 külön lapot sütöttem gyorsan tudtam összeállítani. Csak 6 lapot használtam fel végül, mert így is jó nagy lett a torta 🙂
Terveim szerint egy réteg citromkrémet is tettem volna a krém alá, de nem maradt…így egyszerűen megtöltöttem a tortalapokat és vékonyan bevontam a krémmel. Betettem a hűtőbe 1 órát állni, hogy jól megdermedjen a krém.
Újabb vajkrém réteg következett ez már kicsit vastagabban és ismét a hűtőben pihent a torta.
Végül fondanttal burkoltam és díszítettem.
A cukorvirágokat én készítettem. Kiszúró sem kellett hozzá. Kis gömböket formáltam, kinyújtottam és hajtogattam. Ebben a melegben még ragasztót sem használtam mert szépen odaragadt minden szirom. Végül sziromporral díszítettem. A cukorgyöngyöket már ragasztottam.

Megnézhetitek az eddigi munkáimat a CRAFTSY weboldalán is 🙂

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s