tortadíszítés

Erre figyeljünk a cukorvirágokkal díszített tortáknál

A cukorvirág nagyszerű módja a tortadíszítésnek. Én különösen szeretem, mert egy egyszerű hajtogatott rózsával is gyönyörű tortát készíthetünk.
Akár egyszerű, akár bonyolultabb, nagyobb csokrot szánunk a tortára, van néhány dolog amire figyelnünk kell.

Fejben rakjuk össze, hogy mit is szeretnénk készíteni, aztán lássunk hozzá.

1. Tartsuk be a virágkötészet alapvető szabályát, miszerint a páratlan számok utalják a csokrot, díszítést. 1-3-5-7….
Ez azt jelenti, hogy a kompozícióban figyeljünk a páratlan számokra. Pl. 1 nagy virág 6 levéllel….

2. Igyekezzünk élethűek maradni
Nem sok értelme van a csillámporos virágoknak:-( Van helye, persze ha extrém tortát készítünk, de akkor az egész díszítés rugaszkodjon el a valóságtól:-)
Én az ételfesték porokat -meg is vásárolhatod, kattints a linkre -kedvelem a virágok készítéséhez, esetleg egy kis selyemport is bevetek ha úgy adódik:-)

grey blue berries and pastel sugar flowers by A Pocket Full of Sweetness at a Faye Cahill workshop
grey blue berries and pastel sugar flowers by A Pocket Full of Sweetness at a Faye Cahill workshop

3. Színekben igyekezzünk harmóniát kialakítani.
A sok különböző mélységű szín nem szép látvány. Ha pasztell a tortánk akkor használhatunk pasztell vagy egészen elütő színű virágokat, de a sok tortanézés után, bátran állítom, hogy pasztell a pasztellel a legszebb.
De fehér tortához én is extrém színű virágokat készítek, lilát, zöldet, sárgát…élénk legyen mert a torta sima.

9bb1ae674b43aa614aa4f2a918514453

4. Dróttal vagy nélküle?
Mindkettő módszer használható, egy nagyobb esküvői tortánál ha a virágos díszítést választjuk bizonyosan drótos virágokat is fogunk készíteni. A drótos technikával készíthetünk igazán élethű, a természetben is megtalálható virágokat cukorból. ❤
Készítettem már drót nélküli és drótos virágot is.
Eszközöket vásárolj a GlazurShopban.

5. Csokor

IMG_6217
A csokornak, már ha csokrot készítünk tartalmaznia kell bimbókat, félig kinyílt virágokat, leveleket is. Gyönyörűek ❤
Kiszúró nélkül is készíthetünk bimbókat és kisebb virágokat, itt találsz segítséget.
2016-ban trendi a bogyós díszítés is, sőt a pozsgások is felkerültek a palettára.
A hervadó virágokat nem javaslom, nem szép látvány, még akkor sem ha a természetben van hervadó virág, akkor sem!

Extra tipp:
Készíthetünk vajkrémből is virágokat, különböző dekorcsövekkel.
Én imádom, rengeteget készítettem már, magyar nyelvű videós segítségeket a vajkrém virágok készítéséhez itt találsz, a TORTAISKOLA youtube csatornáján.

 

Mentés

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s