tortadíszítés · Vajkrémek

Csupa csoki torta

Barátnőm kislányának bölcsődei ballagására készült. Nem ez volt a terv, de a meleg és a konyhám kis, igen kis mérete ennyit engedett:-)
Alapvetően fondanttal burkolt, csipkemintás torta készült volna, de az első csipkés fondant sem tetszett, akkor újra kezdtem, az még rosszabb lett…. Meleg és a megfelelő eszközök hiánya…erősen rányomta a bélyegét a tortára….
Maradt a vajkrémes burkolás….
Ez van, de nekem nem tetsző tortát nem adok át senkinek, de még magunknak is újra kezdem ha nem tetszik amit készítettem:-)
A torta készítés, díszítés MŰVÉSZET! <3

HV:
szokásos piskóta –kiskukta receptjét használom
krémek, alap klasszikus vajkrém
rengeteg tejcsokoládé
sok sok tejszín
nutella
és egy tábla tejkrémmel töltött csokoládé

A klasszikus vajkrémet elkészítettem és átkevertem a csokoládé trüffel krémmel.

A tortát úgy állítottam össze, hogy minden lap aljára nutella került, erre a csokoládés krém. Középen még jól megrakodtam az aprított csoki darabokkal. Az utolsó előtti szinten szintén csokidarabkák voltak elrejtve.:-)

A díszítésről….
Ahogy írtam nagyon nem lett szép amit először kigondoltam….
De a készítése nagyon jó móka.
A méret szerinti -ki mekkora tortát készít- fondantot egyforma vastagra nyújtottam. Egy ugyanekkora elütő színű, a mi esetünkben erős pink színű fondant nagyon nagyon vékonyra nyújtottam.
A csipke mintát csipke kiszúróval, egyesével készítettem el.
A vékonyra nyújtott fondantot beragasztóztam ehető ragasztóval és egyszerűen összeragasztottam a csipkézett fondanttal. Így ablakos mintát kaptam. nagyon szép volt:-)
DEEEEE, hogy miért nem tetszett???? Mert a melegben a fondant furcsa dolgokat produkál, a lapon még egyben volt, és nagyon is látványos csipkés, ablakos mintát nézegethettem, sőőőt nagyon örültem is neki, aztán megpróbáltam feltenni a tortára… Itt kezdődtek a bajok:-) Némelyik része úgy elnyúlt, hogy mindenre hasonlított a csipke minta csak csipkére nem….
Ez már a második nekifutás volt a csipke mintának, az első igen kicsire sikeredett…
Tehát mikor a második fondantos burkolást is leszedtem, akkor már a torta is kissé elgyötört állapotban volt….
Már meg sem akartam újat készíteni. Morzsakabátot feldobtam rá és be a hűtőbe. Közben klasszikus vajkrém, egy kevéske rózsaszín ételfestékkel. Ezzel vontam be végül a tortát.
1M dekorcsővel készültek a vajkrém minták. A madárka pedig fondantból.

10418541_865774300170403_5919618135679424983_n 11701074_865774296837070_8808435870943762867_n