tortadíszítés

Dobos torta készítése egészen máshogy!

Hv.:

• 6 nagy tojás
• 150 g porcukor
• 1 tk. vanília kivonat
• 130 g liszt
• csipet só

A csokoládés vajkrémhez
• 120 g étcsokoládé
• 340 g vaj
• 2 ek. kakaópor
• 125 g porcukor
• 1 tk. vanília kivonat

A karamellhez
• 150 g cukor
• 3 ek. víz
• 2 tk. friss citromlé

Elkészítés:

A piskótát süssük meg és mikor kihűlt vágjuk egyforma lapokra, jó esetben 9 egyforma lapunk lesz.
A krémhez a csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. A vajat a porcukorral habosítsuk, adjuk hozzá a vanília kivonatot. Keverjük hozzá a kakaóport is.
A csokoládét kicsit hűtsük és keverjük a vajkrémhez.

A karamellhez a cukrot olvasszuk fel a vízzel és a citromlével, karamellizáljuk, ne kevergessük:-)

Nagyon finom, és elképesztően látványos <3

Képek forrása: Képek forrása: http://www.pastrypal.com

Dobos torta készítése egészen máshogy!” bejegyzéshez 2 hozzászólás