tortadíszítés

Nektarinos, trüffeles krémekkel töltött kakaós torta

Próbáltam valami nyári, könnyedebb ízt kerekíteni…:-)
Finom volt, de a trüffel krémmel elég masszívra sikeredett:-)

HV:

piskóta-kiskukta receptjét használom

egy adag főzős vanília puding
5 nektarin
szegfűszeg
trüffel krém
klasszikus vajkrém
ételfestékek
szirom csövek, 104, 125

Elkészítés:

A pudingot megfőztem a leírása szerint. A nektarint egy kevéske vízzel felfőztem és fűszereztem egy csipet őrölt szegfűszeggel.
A klasszikus vajkrémből ipari mennyiséget készítek, mert a fagyasztóban 2-3 hónapig is eláll és akkor nem kell a vajkrémmel küzdeni, főleg melegben.
A nektartin pürésítettem. A vajkrémből kb 20 dkg mennyiséget kivettem és hozzákevertem a nektarin püré felét, és a vanília pudingot -ami természetesen már kihűlt-. Nagyon finom volt, de nem elég citrusos, ezért 1 citrom levér belefacsartam.

A piskótáról egy kis érdekesség. Életem legjobb kakaós piskótája volt. Holland kakaóporral készült, szép sötét színe és intenzív kakaós íze volt. nyammmi:-)

Azt  lapot amire nektarinos krém került megkentem a pürésített nektarinnal.
Összeállítottam a tortát, kapott egy morzsakabátot és irány a hűtő.

Közben a vajkrémből újabb adagot vettem ki és nem sajnáltam belőle a fehérítőt, aminek az lett a vége, hogy szép fehér krémet kaptam 🙂
Végül ezzel is burkoltam a tortát. Majd a hűtőben 40 percet hűlt.

Közben a vajkrémből kisebb adagokat vettem ki és színeztem mindegyiket.
Ez a krém, krémek már a virágokhoz kellettek.
Melegben nagyon nehéz szépen dolgozni, mert kb 5-10 perc és a vajkrém folyik:-(
Én megpróbáltam gyorsan dolgozni. A rózsákat 104-es csővel készítettem, a boglárkához 125-ös csövet használtam. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás….
0e7957bb21cb76cd25c98d0f2833b84c 11659279_866746663406500_837878839750194527_n nektarinos_truffeles_vajkrem_rozsas_torta_nagy_violetta-1