tortás alapok

Így burkoljuk vajkrémmel a tortánkat

Imádom ezt a részét a tortázásnak, annyira megnyugtató:-)
Fontos, hogy legyenek megfelelő eszközeid, különben küzdhetsz, ahogy most még én is. 12 cm-es spatulával nehéz dolgozni, főleg egy 20-30 cm magas tortánál. 🙂
Alapvetően a technika két részből áll.
Morzsakabát, erről már hallhattál tőlem, ez azért fontos, hogy az apró pici morzsák  beletapadjanak az első réteg krémbe, így a következő vajkrém réteget már szépen, tisztán tudod felvinni a tortádra. Ez nagyon fontos, ha nem szeretnél a vajkrémedbe torta morzsákat látni a díszítés végén.
A morzsakabát egy vékony vajkrém réteg.
Ha kész a morzsakabát én beteszem a hűtőbe a tortát, főleg ha meleg van. Kicsit hűtöm, ha van időm több időt hűtöm, mert akkor biztosan megkeményedik ez az első réteg is.
Ha kész a morzsakabát jöhet a burkolás.

Bevonjuk a tortát a vajkrémmel, itt még túl sok igazgatást nem igényel, de szükségünk lesz arra is.
A torta tetejére zsírpapírt vágtam, méretre természetesen, erre méretre vágott karton kör került. Így bevontam a torta oldalát és betettem a hűtőbe dermedni.
A zsírpapírt könnyedén lel ehet húzni a vajkrémről, a karton pedig segít egyenletesen bevonni a tortát.
Miután levettük a tetejéről a kartont és a szírpapírt, jöhetnek az utolsó simítások.
Nagyon szép sarkos vajkrémes burkolást tudunk így készíteni.

Nekem még nincs fém simítóm, így maradt a spatula mint szuper eszköz a vajkrém teljes elsimítására, nehéz munka volt. De azt figyeltem meg, ha a hideg, fagyos vajkrémet kézzel- természetesen tiszta kézzel- is tudjuk igazgatni. A vizes kezünkkel simogassuk egyformára a burkolást, de mondom, én alig várom már hogy megérkezzen a 30 cm-es fém simítóm <3

Forrás: http://whisk-kid.com/2011/02/how-to-frost-cake.html

Így burkoljuk vajkrémmel a tortánkat” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Ivett,
    Egyrészt kakaós a piskóta, és fontos a jó minőségű sötét kakaópor használata. Én a hollandot szeretem nem lesz ennyire sötét de igen barna lesz.
    A fehér vajkrém a vaj kérdése, alapvetően olasz vagy svájci vajkrémet készítünk, és a vajak minőségétől függően változik a színe is. Fehér nekem így sem lesz de lehet fehéríteni, lehet a glazurshopban fehérítőt vásárolni az szépen kifehéríti a kész krémet.
    Remélem tudtam segíteni:-)
    Szép napot:-) Via