Cupcake alapok · cupcake díszítés

Citromos cupcake, áfonyás svájci vajkrémmel

HV:

  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

 

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

1. A cukrot, tojást és az olvasztott vajat -olajat is használhatsz- keverd össze. Nem kell habosítani, csak egyneműsítsd.

2. Szitáld bele a vajas tojásos keverékbe a lisztet és a sütőport. Jól keverd át. Én habverővel kevertem

3. A reszelt citrom héját tedd bele.

4. A formákba tegyél cupcake kapszlit, töltsd meg 3/4 -ig a masszával és irány a sütő 20 percre.

Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült -e. ha igen akkor vedd ki a sütőből és hűtsd le hogy tudd díszíteni

Áfonyás vajkrém receptje.

A díszítéshez 1M é 1B dekorcsöveket használtam.
A két színű krémet bár végig fotóztam, de sikeresen kitöröltem, így nem tudom megmutatni képekben…
Én a lila krémmel kezdtem, betöltöttem egy keveset a habzsákba, szétoszlattam és szétnyitottam a zsákot. A fehér krém következett, figyeltem, hogy a lila krém maradjon a habzsák oldalán, középen pedig a fehér krém legyen.
Meleg van, így a lila krém kicsit beszivárgott a cső elejére, ezért egy tányérra kinyomtam a krémből egészen addig amíg két színű nem jött belőle.

citromos_cupcake_afonyas_svajci_vajkremmel_tortaiskola-2 citromos_cupcake_afonyas_svajci_vajkremmel_tortaiskola-4

 

Citromos cupcake, áfonyás svájci vajkrémmel” bejegyzéshez egy hozzászólás