Cupcake alapok

Narancsos étcsokoládés cupcake

HV:

  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tábla étcsokoládé

 

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

1. A cukrot, tojást és az olvasztott vajat -olajat is használhatsz- keverd össze. Nem kell habosítani, csak egyneműsítsd.

2. Szitáld bele a vajas tojásos keverékbe a lisztet és a sütőport. Jól keverd át. Én habverővel kevertem

3. A reszelt narancs héját tedd bele, add hozzá a csokoládé kockákat is.

IMG_0372

4. A formákba tegyél cupcake kapszlit, töltsd meg 3/4 -ig a masszával és irány a sütő 20 percre.

cupcake_recept

Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült -e. ha igen akkor vedd ki a sütőből és hűtsd le hogy tudd díszíteni

Én vaníliás olasz vajkrémmel díszítettem. Nagyon finom:-)

csokolades_narancsos_cupcake_vanilias_olasz_vajkremmel-tortaiskola