Vajkrémek

Olasz vajkrém recept, kipróbálva

Az olasz vajkrémnek másodjára futottam neki. Az első csúfos kudarcba fulladt. Jók a netes receptek, de valahogy kihagynak ezt azt:-(

Most is ingyenes videós segítséggel jutottam el addig, hogy mi lehet a baj és hogyan lehet orvosolni, illetve a megfelelő technikát is ellestem:-)
Véleményem szerint ez a krém nagyon jó, és egyszerűbb a készítése cukorhőmérő nélkül is.
Sokkal több krém jön ki belőle mint a svájciból.
Lássuk is a receptet és jó néhány trükköt:-)

HV:

  • 120 ml hideg víz
  • 430 g kristálycukor
  • 6 tojásfehérje
  • 680 g puha vaj
  • 1 ek vanília kivonat

Elkészítés:

A vizet és a cukrot tegyük fel olvadni, ha forr vegyük takarékra a lángot alatta. Ne karamellizáljuk, csak készítsük szirupot. Ehhez is kellene cukorhőmérő, de lényegesen egyszerűbb szerintem mint a svájcinál megállapítani hogy jó-e már. Ha sűrűsödik, sziruposodik akkor ok.:-)

Közben a tojásfehérjéket kezdjük habosítani. Én használok hozzá borkősavat, mert nagyon jó állagot biztosít a fehérjehabnak.
A fehérjét kemény habbá kell verni, különben csúfos végeredményünk lesz.olasz_vajkrem_recept_tortaiskola-2
Ha kemény a hab, indulhat a szirup adagolása.
A cukorszirup roppant forró, óvatosan bánjunk vele. Lassan csorgassuk a habhoz, a legmagasabb fokozaton keverve a robotgéppel.
Mikor belekerült az összes szirup akkor állítsuk közepes fokozatra a gépet és habosítsuk ki a habos krémet.

olasz_vajkrem_recept_tortaiskola-3

Ha csúcsos, kemény habot kaptunk akkor vagyunk kész ezzel a résszel. Figyeljünk rá oda, mert ha nem elég kemény a hab az erősen befolyásolja a végeredményt. DE! Túlverni sem szabad! Egy idő után már nem lesz keményebb a hab, sőt ahogy tovább kevered egyre jobban megtöröd:-(
Ekkor kezdhetjük hozzá adagolni a vaj kockákat. Minden adagot jól keverjünk el csak aztán mehet a következő darabka bele.

Én az olasz vajkrém készítése közben a rémálmaim netovábbján mentem ár.
Adagoltam a vajat, a krém pedig elkezdett folyni😦 GRRRRRRRRRRRRRRRRR…..

olasz_vajkrem_recept_tortaiskola-baj_van_folyik
Na de semmi baj, ezzel már találkoztam, a megoldást is tudtam, nincs gond. Hideg vajkockákat kell a krémhez keverni és szépen bekeményedik.
A puha vaj okozza a megfolyást, most már tudom.

Itt már örültem, jöhet a vanília. Ahogy belekerült a vanília, betúrósodott a krém.…. KÉSZ, vége, elegem van!!!!
Olvastam hogy segít a melegítés, de miután kipróbáltam az előző krémeknél én azt tapasztaltam hogy csak kis mennyiségű krémnél válik be.

olasz_vajkrem_recept_tortaiskola--baj_van_grizes
Olvastam egy másik blogon, és egy videós segítségben is láttam, hogy semmi gond, a legnagyobb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet és keverjük. Idő, türelem és krém lesz!!! ❤
És tényleg!:-)
Kész örömtáncot jártam a konyhámban, a kisfiam nézett hogy anyával mi lehet hogy hangos örömujjongásban szaladgál fel alá a lakásban:-) Hát én így örülök:-)

olasz_vajkrem_recept_tortaiskola-4

olasz_vajkrem_recept_tortaiskola-5

szedres_csokolades_cupcake_vanilas_olasz_vajkremmel-tortaiskola-2 szedres_csokolades_cupcake_vanilas_olasz_vajkremmel-tortaiskola-1 szedres_csokolades_cupcake_vanilas_olasz_vajkremmel-tortaiskola-3
Így néz ki amikor sikerül:-) elsőre:-)

IMG_0769

Ez a krém már be van ízesítve vanília magokkal, az a sok kis fekete pötty ❤ ❤ ❤

IMG_0776

Advertisements

Olasz vajkrém recept, kipróbálva” bejegyzéshez 41 hozzászólás

    1. Kedves Mónika,
      Ez egy jó pár dologtól függ:-)
      Milyen díszítést választasz , mennyire csúcsozod a krémet stb…
      Nem mindegy hogy csak pöttyökkel, vagy rózsával díszíted vagy egész nap csúcsos díszítést választasz.
      Ez a krém egy igen nagy mennyiség, nagyon sacc de elégnek kell lennie 24 cupcake díszítésére bőven!Sőt szerintem többre is, mert egy 26-os 6 lapos torta töltésére, burkolására is elég a krém mennyisége.

      Kedvelés

      1. Szia,
        nagyon köszi ezt a receptet, kipróbáltam (harmadolva a mennyiséget) és elsőre sikerült. És köszi a fotókat is, így legalább nem estem kétségbe, amikor nekem se akart összeállni a krém, hanem hagytam a gépet tovább dolgozni 🙂
        biztos, hogy visszatérő olvasód leszek! Köszönöm!!!!

        Kedvelik 1 személy

    1. Kedves Szabina,

      Igen, az instant kávét vagy főzött kávét, mindkettő tökéletes keverd hozzá a kész vajkrémhez. Kóstolj, és ha szükséges adj még hozzá kávét. Ezeket a nagyon folyékony ízesítőket viszonylag nehezen veszi fel a krém de keverd és elegyedni fog, ne aggódj ha először furán néz ki a krémed 🙂

      Kedvelés

  1. Kedves Via!Utólag is köszönöm ezt az írásodat ,még a nyáron júliusban esküvői tortát csináltam és az összes rossz megtörtént aminek meg lehet történnie és ez volt nekem a mentsvár 🙂 …persze még e mellett is volt sok sírás meg idegeskedés meg csapkodás mikor már az idegösszeomlás határán álltunk,de legalább tudtam ,hogy mi miért történik és mit lehet vele kezdeni 🙂 Kösziiiii 🙂

    Kedvelés

  2. Köszönöm, köszönöm és köszönöm… életem első olasz vajkréme és a recepted alapján elsőre tökéletes állaga és íze lett. Legszívesebben megölelgetnélek (már bocsi, de most nagyon nagyon örülök!!!! 🙂 ) Már csak ízesítése van hátra, karácsonyi ízvilágot szeretnék hozni, naranccsal kevés citrommal fahéjjal és gyömbérrel. Még egyszer köszönöm!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s