Sós

Mit kezdjünk a sok sok tojássárgájával ami a krémekből megmarad

Ha krémeket, svájci, olasz vajkrémet készítünk nem kevés tojássárgájánk marad, amit azért célszerű lenne hasznosan felhasználni:-)
Volt már bundás kenyér, főzelék sűrítés, szósz sűrítés…. ma reggel pedig a kedvenc sós ropogósomat készítettem el.
A tésztába is sárgája került és a kenéshez is azt használtam.Én imádom, a kisfiam imádja apuka is imádja….
HV:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 150 g tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 3 jó nagy csipet só
  • 20 dkg sajt

Elkészítés:

A lisztet sózzuk meg és morzsoljuk el a margarinnal. Itt teljesen jó a margarin , nem kell vajat használni:-)
Adjuk hozzá a sárgákat és a tejfölt. Gyúrjuk át és nyújtsuk ki, én kb 3-5 mm-re nyújtom. Vágjuk szeletekre.
Tegyük sütőlemezre, kenjük le a sárgákkal és jó alaposan szórjuk meg sajttal.

200 fokos előmelegített sütőben kb 10-15 perc.

IMG_0412