Cupcake alapok

Szedres csokoládés cupcake

A szedres cupcake amolyan mit kezdjek a maradék szederrel ötlet volt:-) Megenni már nem volt épületes látvány, viszont szószt főzni tökéletes volt. Kis cukorral kb 10 dkg szedret egy kevéske citromlével felfőztem ez került bele a narancsos, csokoládés alapba.

HV: 12 db cupcakehez

  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 10 dkg szeder
  • kevés citromlé
  • kis cukor

FONTOS!!!
Én dupla mennyiséget készítettem a narancsos csokoládés alapból, vagyis minden hozzávalót dupláztam, kiadagoltam az első adagot és aztán kevertem bele a szeder szószt.

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

1. A cukrot, tojást és az olvasztott vajat -olajat is használhatsz- keverd össze. Nem kell habosítani, csak egyneműsítsd.

2. Szitáld bele a vajas tojásos keverékbe a lisztet és a sütőport. Jól keverd át. Én habverővel kevertem

3. A reszelt narancs héját tedd bele, add hozzá a csokoládé kockákat is. Itt kapcsolódott be a szeder szósz.

IMG_0373

4. A formákba tegyél cupcake kapszlit, töltsd meg 3/4 -ig a masszával és irány a sütő 20 percre.
A hátsó lila színűek a szedresek:-)
cupcake_recept

Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült -e. ha igen akkor vedd ki a sütőből és hűtsd le hogy tudd díszíteni

Én vaníliás olasz vajkrémmel díszítettem. Nagyon finom:-)

szedres_csokolades_cupcake_vanilas_olasz_vajkremmel-tortaiskola-1