tortás alapok

Így lesz a fondant fényes, több módszer is

Nekem ez a technika nem igazán tetszik, bár lehet egyszer én is kipróbálom. Annyian kértétek azonban, hogy kerestem segítséget a fényes fondant készítéséhez.
FONTOS:
kicsiben próbáld ki a módszert, mert a végeredményt erősen befolyásolja a fondant minősége!
Lássuk:

A legegyszerűbb ,már ha van gőzölőd, a gőzzel való fényesítés. Ezt a nagy cukrászatok is alkalmazzák, nem túl csillogó, inkább kicsit vizes hatást érhetünk el vele.
FIGYELJ rá, hogy túl sokat ne gőzöld, mert a fondant a melegben olvad!

fenyes_fondant_keszitese_2

Magas fény:-)
Nagyon fényes felületet kapunk ha lekenjünk a fondantot a kukorica szirup és alkohol 50-50% arányú keverékével. Puha ecsettel vigyük fel a mázt!
Használhatjuk jeges vagy vizes témás tortáknál.

fenyes_fondant_keszitese_1

Glazur:-) Innen a GlazurShop neve:-)
Fényes, csillogó felületet kapunk, 1 rész gumi arábikum és 2 rész víz kikeverésével.

fenyes_fondant_keszitese_3

CRISCO:-)
Ezt kipróbáltam én is, nekem egyáltalán nem tetszik:-(
Egyszerűen kend át növényi zsiradékkal.
fenyes_fondant_keszitese_4

 

Forrás: http://www.howtocakethat.com/

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s