Szülinapos torták · tortadíszítés

Superman és James Bond torta készítése

Nem kellett túl sokat gondolkoznom, hogy milyen torta készüljön a két ünnepeltnek:-)
A nevelőapukám már úriember kategória, a húgom párja pedig egy igazi bohókás férfi.
Így jött az ötlet a feles tortára.
Féltem tőle rendesen, bár az alkatrészek jól sikerültek, de erősen kérdéses volt, hogy a feles torta hogyan lesz szépen burkolva.
Édesanyám tortájától cseppet sem tartottam, burkolok, mintázok, virágot készítek és kész is.  Pont nem így történt:-) De erről majd egy másik cikkben.

A krémeket elkészítettem, rumos trüffel krém és earl grey teás krém készült a fiúk tortájához.
Annyit változtattam, hogy olasz vajkrémet készítettem, nekem az kiadósabbnak látszik.
A trüffel krém elárulom a fagyasztóból került ki, mert elég sok megmaradt anno egy másik tortából. Most pont jól jött. Kiolvasztottam, és jól áthabosítottam, kapott egy kis rumaromát, meg egy kevéske vajkrémet. Isteni finom!!!

A piskótákat megtöltöttem, alsó két réteg trüffeles krém a két középső réteg pedig a teás vajkrémmel lett töltve. Morzsakabát és burkolás majd hűtő.
Jöhetett a burkolás fondanttal.
A fekete részhez a SATIN ICE fekete fondantját használtam. Hihetetlen jó vele dolgozni. Nem kell porcukrozni, nem szakad, gyönyörű fekete <3
Mivel fehér nem volt a Satin Ice fondantból, így a Superman kéket a funcakes fondanttal készítettem. Színezni egyáltalán nem volt kedvem, sőt időm sem nagyon, így az óceán kék és a baba kék fondant lett összegyúrva, így megkaptam a tökéletes Superman kéket:-) <3

IMG_0780

A sárga színnel semmit nem kellett csinálnom, a funcakes érett sárga fondtja tökéletes színű.

A burkolás azon része, hogy hogyan legyen szépen elvágva a felénél:-) okozott pár kellemetlen pillanatot:-)
Először a feketével burkoltam, és nagyon éles késsel a felesleget egyszerűen levágtam. Jöhetett a kék burkolás, már attól is nagyon féltem, hogy nem lesz egyforma vastag a két különböző színű fondant, DE:-) egyformára sikerült  nyújtani:-) Burkoltam és álltam a torta felett, hogy na most hogyan tovább:-) A kéket pontosan ott kellett elvágnom ahol a fekete fondant véget ér. 🙂 Ehhhh:-)
Simogatás, hogy lássam a szélét a fekete fondantnak, majd éles kés, nagy levegő és vágás:-)
Nem lett valami szép, bár túl nagy baj sem volt vele, de nem maradhatott befejezetlenül. Ekkor került a vágások felé a sárga és a fekete fondant csík. Így már ok:-)

Minden más ragasztva lett, a Superman logó és a James Bond kellékek is.

Superman és James Bond torta készítése” bejegyzéshez egy hozzászólás