fondant kiegészítők

Steppelt minta készítése

Mivel édesanyám tortája készítése közben, finoman szólva is erősen időhiánnyal küzdöttem, így nem lett fotózva a gyémánt mintázó használata.
Ezt most pótolnám:-)
Néhány ötletet osztok még meg veled, veletek, mert a steppelt minta jó pár remek ötletet rejt magában.

Eszközök:

Készítés:

A gyémánt mintázót nyomd rá a fondantra. Ha erősen nyomod akkor igazi mélyedéseket kapsz, ha csak finoman nyomod rá akkor egészen enyhe vonalakat kapsz.
Én két különböző eszközt is megnéztem, melyik mire jó, de igazán csak a mélyedések kialakítására jók. Mindegy hogy a tompa vagy a helyes végű cakkos formázót használod. Utómunkára szükséged lesz, a kés fondant formázóval. Ezzel húzod bele óvatosan a steppeléseknél a plusz mintákat. Így nagyon szépen mutatnak a kis gyöngyök a mélyedésekben.

Én kipróbáltam a selyemporral való díszítést is. A kék fondanton az arany selyempor egészen antik hatású, nekem nagyon tetszik:-)

Többen kérdeztétek, hogy a mintázó szettben van az  a négy darab “bigyó”, mire jó. További díszítési lehetőségekre.
Most csak találomra használtam, nem túl művészi, de legalább látszik mire is jó az a négy darab kis “izé”.

A steppelt mintáknál sokan szeretik a varrás díszítést is. Csak stabil kézzel ajánlom a készítését, különben igazán részeges lesz a vonal:-)

Nagyon élveztem a tesztet a gyémánt mintázóval, van még pár ötletem de azt majd legközelebb, talán egy új tortán viszontláthatjátok:-)

Édesanyám tortáján finoman, nőiesen inkább csak jelzés értékűen használtam a gyémánt mintázót, pici arany gyöngyökkel díszítettem, direkt lett “így” hagyva, és nem lett teljes a steppelés.

IMG_0787