Halloween · Szezonális

Halloween vámpír száj kiöntő teszt:-)

Megérkeztek a halloween csokoládé öntő formák, így jöhet a teszt.
A vámpír szájal kezdem, mert az tetszik a legjobban.
Okozott némi bonyodalmat a fogak fehérre színezése, az első próba nem is sikerült, pedig fejben nagyon jó ötletnek tűnt:-)

HV:

 

Az első körben fehér sűrű, ehető ételfestékpasztával kentem ki a forma fog részét és ebbe öntöttem az olvasztott csokoládét.
Nem lett igazán jó, mert a festék nem száradt meg.
Utólag festeni csokoládéra…hááátttt nem ajánlom:-)

De megtaláltam a legjobb megoldást:-)
A forma fog részébe olvasztott hófehér csokoládé került, hagytam száradni a hűtőben 10 percet.
Ez aprólékos munka, így készítettem sütőpapírból egy kis “tekercset” habzsákot, ebbe tettem a csokoládét, és ebből nyomtam ki nagyon óvatosan a formába az olvadt fehér csokoládét.

halloween_vampir_szaj_onto_teszt_tortaiskola-glazurshop-6
Erre jöhetett a piros olvasztott csokoládé, ekkor már a pálcák is bele kerültek a formába.
Irány a hűtő 20 perc és kész is:-)

halloween_vampir_szaj_onto_teszt_tortaiskola-glazurshop-7

Már nincs több csokim de megosztom veletek amit tapasztaltam, én most újat már nem készítek.
A fogakat ha kiöntöttük a fehér csokival hagyjuk alaposan megszáradni!!! A legjobb ha ki is vesszük a mintából, hogy biztosak legyünk benne, hogy egészben kijön:-) Ha kijön egészben akkor vissza a mintába és mehet rá a piros csoki.
Én nem tettem meg ezeket a lépéseket, így egy pici része benne is maradt a formában:-(

TIPP
A már felolvasztott, színezett csokoládét ne melegítsük újra, nem tesz jót neki:-)