tortás alapok

Modellező csokoládé készítése

Én sokkal durvább receptre számítottam, de legalább valami hiba lehetőségre:-)
Hát nincs:-) Nagyon egyszerűen elkészíthető otthon is a modellező csokoládé.
A modellező csokoládét használhatjuk, virágok, figurák, díszek készítésére is. Nagyjából úgy viselkedik mint a fondant, bár abban jó nagy a különbség, ha ezt betesszük a hűtőbe keményre fagy, vagyis gyorsítható a “száradás”.

Lássuk a receptet:

HV:

Elkészítés:

A candy melts csokoládét vízgőz fölött olvasszuk fel. Én mindig adok hozzá crisco-t ez javítja az állagát, folyékonyabb lesz.
Ha ezzel készen vagyunk, mérjük ki pontosan a glükózt. Egyszerűen keverjük bele a felolvadt csokoládéba és jól dolgozzuk át. Kemény lesz, legalábbis a spatulám nem bírta a keménységét, eltört:-)
Maradt a fakanállal keverés. Szépen összeáll, és még elég meleg, óvatosan fogjuk meg.
Csomagold be és hagyd állni, én hűtőbe tettem, és nem tett jót neki:-)
Újra melegítettem és meglátom mi lett vele:-)

Modellező csokoládé készítése” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. Szia Anna,

      Igen, lehet vele burkolni is, de óvatosabban kell vele bánni mint egy fondanttal. Én nem próbáltam még burkolásra, de sok külföldi blog oldalon van róla írás.
      Szerintem színes csokival is működik.
      Úgy gondolom színezhető is, pasztával vagy por festékkel.
      Ha az olvasztott csokit színeznéd , ez az egyszerűbb megoldás ott CSAK POR FESTÉKET használhatsz, hisz a csoki nem bírja a vízbázisú festékeket.
      Ha a kész masszát színeznéd , ott már mindegy, lehet gél, paszta vagy por festék is.
      Via